Flere barn på en scene
Arkivfoto

Kulturskoleslepp­konsert i Trudvang

Torsdag 21. mars er det igjen duket for Kulturskolens årlige bandkonsert. Dette skoleåret er bandkonserten lagt til Trudvang og er et samarbeid mellom Kulturskolen og SKUV.

I Trudvang for første gang

– Vi har hatt rockekonsert med kulturskoleband i Storstuå på kulturhuset hvert år siden 2005, og nå synes vi det var på tide å prøve noe nytt, sier Rune Dalager, som er bandlærer ved Surnadal og Rindal kulturskole.

– Vi kommer fortsatt til å spille mye rock i Storstuå, men det er alltid fint å kunne ha muligheten til å teste og bruke nye og forskjellige arenaer slik som SKUV er i ferd med å etablere i ærverdige Trudvang. Det er i ferd med å bli en veldig fin plass med en scene som passer perfekt til et mer intimt, rocka klubbuttrykk enn på den store scenen på kulturhuset, så det blir veldig gøy å få lov til å teste den ut for oss. SKUV sørger for åpen kiosk, og alt overskudd fra konserten går til SKUV sitt frivillige arbeid med å bygge opp denne arenaen videre for fremtidige generasjoner.

Egenkomponert musikk og digital streaming

Det spesielle med årets konsert er at flere av bandene har vært i studio og spilt inn egenkomponert musikk. Disse låtene er det live-premiere på denne kvelden. Låtene slippes på Spotify og andre strømmetjenester dagen før (onsdag 20. mars), slik at denne konserten blir en sleppfest på de nye låtene som bandene har skrevet selv og spilt inn i Dreamfarm Studio. Dette har vært hovedprosjektet til mange av kulturskolebandene dette skoleåret, er nokså variert i uttrykk, og elevene har satt sine egne særpreg på både tekst og melodi.

– De har i all hovedsak gjort størstedelen av jobben selv, med litt veiledning underveis. Dette er noe vi har brukt mye tid på siden i fjor høst, men elevene er dyktige og effektive, så vi har også rukket å øve inn en hel del andre låter som vi også skal spille slik at det til sammen blir en konsert på halvannen times tid, sier Dalager.

Godt bandår

Det er et veldig godt bandår på Kulturskolen dette skoleåret. I fjor høst fikk Kulturskolen etablert tre nye band, slik at bandavdelingen teller hele seks faste band dette skoleåret. I tillegg driver flere ungdomsband og øver på rockerommet også utenom kulturskoleregi, slik at det er veldig mye god aktivitet der.

På konserten den 21 får vi et møte med hele 7 av bandene. Dette er DeSign, Echo, Expression, Silent, High Note, Bright Fire og Bøggez.

«DeSign» og «Echo» er band som har vært med i flere år og kanskje er kjent for flere fra før. Det har også bandet High Note, de byttet nylig navn fra «The Lame Flamingo Kings». «Expression», «Silent» og «Bright Fire» er nye band i år, og «Bøggez» er et av bandene med kulturskole-elever som ikke har felles time men spiller selv utenom undervisningstiden.

Fire ungdommer oppstilt for fotografering.
DeSign
Seks ungdommer oppstilt for fotografering.
Silent
Tre ungdommer som sitter i ei trapp.
Bright Fire
Fem ungdommer oppstilt for fotografering.
Expression
Seks ungdommer oppstilt for fotografering.
Bøggez
En gutt som spiller trommer.
Henrik
En gutt som spiller gitar
Nicolas
Ei jente som synger i mikrofon
Sunniva

ANNONSE:

Konserten begynner klokken 19:00.

Powered by Labrador CMS