Håkon Fredriksen (t.v.) tar over som daglig leder i Innveno etter Magne Løfaldli (t.h.).
Håkon Fredriksen (t.v.) tar over som daglig leder i Innveno etter Magne Løfaldli (t.h.).

Løfaldlis Innveno-etterfølger er klar

Håkon Fredriksen har takket ja til å bli ny daglig leder i Innveno, og tar formelt over for Magne Løfaldli 1. januar 2022.

Publisert Sist oppdatert

I midten av april skrev Trollheimsporten om at Magne Løfaldli skulle gi seg som daglig leder i surnadalsselskapet Innveno, som driver med innovasjon og næringsutvikling.

Nå er det klart at Håkon Fredriksen går over fra å være prosjektleder i selskapet, til å ta over som daglig leder. Det er en løsning både avtroppende og påtroppende daglig leder har tro på.

– Jeg gleder meg veldig til dette. Innveno er en kjempeinteressant arbeidsplass, og et godt selskap å jobbe i, sier Fredriksen, og legger til:

– Samtidig er jeg veldig glad for at Magne blir med videre, som prosjektleder. Han har en kompetanse og en erfaring som er veldig nyttig for selskapet, så Magne vil fortsatt være viktig for Innveno.

Magne Løfaldli sier, med glimt i øyet, at det er en stor fordel at Fredriksen har gått «den riktige skolen».

– Med det mener jeg at han kjenner både selskapet og Innveno godt. Her trengs det ikke noe opplæringsprogram, det blir en glidende overgang, som kundene ikke vil merke i det hele tatt, sier han.

Var aldri i tvil

Nå begynner en prosess, der Fredriksen tar over mer og mer av de administrative lederoppgavene, før formell, 100 prosent overtakelse som daglig leder 1. januar neste år.

– Vi ble enige om at det var den mest fleksible måten å gjøre det på, sier Løfaldli, og får støtte fra etterfølgeren:

– Ja, det er en fornuftig måte å gjøre det på, i og med at vi begge er her fra før. Jeg tror det er lurt for begge parter, og ikke minst for selskapet.

Selv om Fredriksen, som allerede jobber i Innveno, fikk tilbudet om jobben, var han gjennom en ordinær søknads- og intervjuprosess.

– Håkon kom ut med beste karakter, og fikk derfor tilbudet, slår Løfaldli fast.

Fredriksen forteller at han aldri var i tvil om å takke ja, da jobbtilbudet kom. Han er opptatt av at det fortsatt skal være et inkluderende arbeidsmiljø i selskapet, med rom for diskusjoner og samarbeid i forbindelse med viktige avgjørelser.

– Som daglig leder får jeg jo et annet ansvar, både praktisk og formelt. Men avgjørelsene skal fortsatt tas rundt det samme bordet. Selv om Magne har hatt siste ordet, har det vært stor takhøyde her hos oss, og det skal det fortsette å være, sier den nye daglige lederen.

Skal ansette prosjektleder

Grunnen til at det har tatt fem måneder fra utlysning til ansettelse, er at Innveno hadde planer om å ansette enda en ansatt.

– I tillegg til daglig leder, ville vi ha inn en ny prosjektleder. Det har vi per nå ikke lykkes med, så vi går derfor ut med en ny annonsekampanje for å få inn personen vi trenger, sier Fredriksen.

Fredriksen og Løfaldli forteller at Innveno har stor pågang når det gjelder nye oppdrag.

– Vi er godt rigget, med mange både langsiktige og kortsiktige avtaler. Det er en god stim med henvendelser, sier Fredriksen.

Løfaldli legger til:

– I tillegg yter vi en service til det lokale næringslivet, ved at vi - uten å ta betalt - har innledende samtaler og gjennomgang av prosjekt med bedrifter som er interesserte i å utvikle seg. Bare den siste uka har vi hatt to interessante henvendelser fra nye selskaper.

Iren Sæterbø (f.v.), Håkon Fredriksen, Ole Kristian Simensen og Magne Løfaldli hos Innveno.
Iren Sæterbø (f.v.), Håkon Fredriksen, Ole Kristian Simensen og Magne Løfaldli hos Innveno.

Innveno har vært drevet i ti år, og Fredriksen er fornøyd med den gode posisjonen selskapet har opparbeidet seg inn mot det lokale næringslivet.

– Magne har bygget opp dette over tid. Det han har fått til sammen med lokalt næringsliv, får vi tilbakemeldinger om at det er mange utviklingsselskap rundt oss, som misunner oss.

– Jeg tror en årsak til at vi har fått den posisjonen vi har fått, er at vi legger opp til 100 prosent individuell behandling, både av folk, prosjekter og ideer. Som Egil «Drillo» Olsen sa: «For å behandle folk likt må man behandle dem ulikt», supplerer Løfaldli.

Både han og Fredriksen opplever at avstanden mellom vanlige små- og mellomstore bedrifter og virkemiddelapparatet øker.

– Vi skal være en brobygger mellom bedriftene og virkemiddelapparatet, kompetansesentrene og forskningsinstitusjonene. Disse har ulike programmer de tilbyr eller jobber med, og en stor del av vår oppgave er å hjelpe bedriftene med å finne ut hvilke av deres utfordringer, som kan passe inn i hvilke program.

En av tingene Innveno nå jobber intenst med, er å kunne tilby næringshageprogram for lokale bedrifter.

– Vi skulle gjerne hatt det tilbudet. Det ville vært en stor fordel for næringslivet og en styrke for oss som selskap, sier Håkon Fredriksen.

– Målet er 8-16

Magne Løfaldli forteller at han ikke har noen sentimentale følelser rundt det å skulle gi seg som daglig leder i Innveno.

– Jeg er helt sikker på at Håkon tar dette godt videre, og vil gjøre alt jeg kan for å bidra til det. Jeg skal gi ham og de andre ansatte den bistanden de trenger, sier han, og fortsetter:

– Det er ikke til å komme bort fra at jeg er født i 1952, og er en voksen mann. Jeg håper at jeg i relativt nær framtid kan ha litt kortere arbeidsdager enn jeg har hatt. Etter et langt arbeidsliv håper jeg at jeg endelig kan få en normal arbeidstid, for det har jeg aldri hatt. Så det må være et mål med 8-16-dager, sier Løfaldli.

– Ja, du har timene dine, ja, det er helt sikkert, skyter Håkon Fredriksen inn.

– Det er sant, men det er bare min egen skyld, svarer Løfaldli, med et smil om munnen.

Powered by Labrador CMS