En mann foran en gapahuk med diverse gamle møbler inni. Han holder opp en plakat.
Per Arne Løset vil arrangere vikingkonsert på Saga.

Arrangerer musikalsk "gilde" i Rindal

I august kommer musikeren Kjell Braaten til Rindal for å holde konsert på Saga Trollheimen hotel. Det blir også ei barneforestilling på dagtid, og en konsert på eldresenteret i Rindal. Musikken er inspirert av det norrøne og vikingtida.

Det er Per Arne Løset som er arrangør av konsertene. Han kjenner Kjell Braaten fra tidligere, og fikk nylig en ide om å arrangere en slik konsert i historiske omgivelser på Saga Trollheimen Hotel. Dette er perfekte omgivelser for en slik konsert, eller et "gilde", som Braaten selv kaller det.

Inspirert av vikingtida

Kjell Braaten reiser verden rundt med sin musikk, foredrag, workshops og forestillinger. Det er først og fremst det norrøne som interesserer ham, og han har jobbet internasjonalt også med denne type musikk, blant annet til filmen The Northman og serien Vikings Valhalla. Han samarbeider også med Wardruna og andre i samme sjanger. Nå kommer han til Rindal for å underholde med selvskrevne låter på instrumenter som er laget fra gamle modeller fra den norrøne æra. Samtidig vil han fortelle om både innholdet i låtene og hvordan instrumentene ble brukt på den tiden da vikingene hadde sin storhetstid, sier Per Arne Løset.

En mann med langt flettet hår og vikingklær. Han sitter på ekrekk og holder et gammeldags strengeinstrument.
Kjell Braaten

Scaldic show

Den første konserten i Rindal arrangeres på kvelden fredag 11. august. Hvis været er fint vil konserten bli holdt utendørs, ellers blir den flytta inn i «Bulldozerlaget». Det er et såkalt "scaldic show", ifølge artisten selv.

Per Arne Løset kunne godt ha tenkt seg matservering med grilling på arrangementet, så hvis noen har lyst til å bidra med det så må de gjerne ta kontakt, sier han.

En mann som sitter på en trekasse foran en innendørs vegg der det er malt et vikingskip på veggen.
Passende omgivelser for vikingmusikk inne i Bulldozerlaget, synes Per Arne Løset.

Fantes musikk for lenge, lenge side?

Søndag 13. august blir det barneforestilling i Bulldozerlaget med musikk, eventyr, dans, gjettekonkurranser og myter fra vikingtida. "Fantes musikk for lenge, lenge siden? Hva slags musikk? Hvem spilte? Hvilke instrumenter hadde de og hvordan brukte de dem?"

Barneforestillingen er i hovedsak beregnet for barn i alderen fem til ti år, men mange av de mindre barna får også godt utbytte av det, sier Løset.

Bulldozerlaget på Saga Trollheimen Hotel

Mandag 14. august blir det konsert på eldresenteret i Rindal på dagtid. Denne konserten er gratis og åpen for alle.

Arrangementene på Saga Trollheimen Hotel er sponset av Rindal Sparebank, i forbindelse med deres 150-årsjubileum, og Rindal kommune (kulturkontoret) sponser konserten på eldresenteret, forteller Løset.

Jobber med dukketeater

Per Arne Løset jobber selv i underholdningsbransjen, og reiser mye rundt, både i Norge og resten av verden. Han kaller seg selv en farende fant, det er ikke mange ferjer i Norges land han ikke har sett. Selv jobber han mest teater, og aller mest dukketeater, også for voksne. Den lengste reisen var nok til Kina i 2012, på en verdenskongress for dukketeater i regi av UNIMA (Union Internationale de la Marionette). Der var han med å vinne en pris for beste forestilling, forteller han.

Han har bodd lange perioder i Oslo og i Bergen, men basen er i Rindal. Når man reiser mye uansett så trenger man ikke å bo så veldig sentralt, synes han.

Powered by Labrador CMS