En samling av mennesker står på kunstgressbane inne i en hall
Daglig leder i Surnadal Fotballhall AS Eldbjørg Haugen Larsen.

Preåpning av Bankhallen

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunn

Daglig leder for Surnadal Fotballhall AS Eldbjørg Haugen Larsen ønsker alle velkommen til preåpning av den flotte Bankhallen på Syltøran i Surnadal. Vi fikk høre litt om ideene og arbeidet for å få til fotballhall i Surnadal, og hvordan dette ble formet til noe konkret hvor man tilslutt bestemte seg for å gå til det skritt å bygge hallen som til slutt fikk navnet Bankhallen.

Den ble formet som et aksjeselskap hvor Surnadal Idrettslag (SIL) gikk inn med 50,96 prosent aksjemajoritet, Surnadal kommune med 46,15 og Søya IL med 2,89 prosent. En intensjonsavtale ble inngått med et titalls bedrifter.
- Helt til det siste har vi arbeidet med å få knyttet til oss nye sponsorer, og en kjapp oppregning viser at vi per i dag har inngått 22 sponsoravtaler. Nå står vi altså med en storslått fotballhall på selveste solsnudagen, sier Eldbjørg Haugen Larsen. Midlertidig brukstillatelse fikk vi allerede 20.september. Vi lovde en åpning ved solsnu, 22.desember og det har vi forholdt oss til. Riktignok en preåpning, men uansett, en åpning er en åpning. Nå ser det også ut til at vi også holder oss til budsjett, rent økonomisk, så det er hyggelig. Jeg vil takke alle våre samarbeidspartnere. Sparebankstiftelsen Surnadal Sparebank og Sparebanken 1 Nordmøre har vært den viktige og store bidragsyteren i dette prosjektet, som med sine seks millioner kroner i støtte til hallen står for det største bidraget. De er også generalsponsor for SIL.
Derfor er det med stor ære å be Allan Troelsen om å komme frem for å klippe snora, og spenne i gang aktivitetene i Bankhallen. 

En mann klipper båndet som åpner kunstgressbanen innendørs
Banksjef i Sparebank 1 Nordmøre Allan Troelsen klipper snoren.

Takker alle som har bidratt til bygging av Bankhallen

- Jeg vil takke alle bidragsytere, entreprenører og leverandører som sammen med prosjektgruppen, har bidratt til at hallen har blitt åpnet, veldig raskt og til antatt tid, og ikke minst innenfor budsjett. Det vitner om solid planlegging, sterk ledelse og en fantastisk innstas. En stor applaus til alle disse, som sammen har bidratt til at Bankhallen kunne realiseres. Bankhallen representerer et enormt løft for idretten, og spesielt da for fotballen i regionen vår. Den vil være sentrum for fotballglede, samhandling, involvering, læring og utvikling, sier Allan. Her vil mange unge, og også noen erfarne kunne trene og vokse opp i et topp moderne miljø. Dette er en investering for fremtiden vår, og ikke bare en sport, men også i helse og fellesskap.

 - Jeg vil også benytte anledningen til å si at Sparebank 1 Nordmøre er en utrolig stolt generalsponsor for SIL, i alle grupper innen idrettslaget. SIL er av de største idrettslagene i Møre og Romsdal, med flest medlemmer. Det er utrolig viktig i samfunnet vårt, at vi har et så godt lag som SIL, og vi er ekstra stolte over vårt herrelag i fotball, med unge lokale spillere, som tok steget opp i 3.divisjon Norsk Tipping-ligaen.

Fagforbundet kom med gave 

En kvinne snakker i en mikrofon med mange som ser på
Fagforbundet Surnadal ved leder Eva Jorid Svendsen, Gunn Inger Bredesen og Heidi Helgetun kom med gave til juniorjentene.

- Jeg vil gratulere SIL med ny storslått fotballhall, sier leder i Fagforbundet Surnadal Eva Jorid Svendsen. Sammen med mine kollegaer Gunn Inger Bre-desen og Heidi Helgetun vil vi i anledning av at Fagforbundet Surnadal og SIL fotball jenter i aldersbestemte klasser har inngått en samarbeidsavtale, og bak-grunnen for denne er at Fagforbundet og toppfotball kvinner samarbeider om like-stilling på fotballbanen, i arbeidslivet og i samfunnet for øvrig. Gjennom denne samarbeidsavtalen blir det lagt til rette for at lokale fagforeninger kan søke om midler for å samarbeide med fotballklubber i nærmiljøet, sier Eva Jorid. 

- Vi søkte og fikk tildelt førtitusen kroner og førti fotballer, og målet er at disse pengene skal være med på å bidra til en positiv utvikling av jentefot-ballen i klubben. Avtalen gjelder i tidsrommet 01.november i år til 31.oktober neste år. Her kan det være aktuelt å reforhandle avtalen etter ett år.

Jenter J14 får den ære å åpne treningen

Vi spør trener for Jenter J14, Geir Olav Birkestøl, som har æren for å åpne treningen i Bankhallen kl. 1900, om hva hallen kan bety for SIL sine fotballag når det gjelder fremtidige resultat i aldersbestemte klasser? - Jeg er sikker på at det vil bety mye for aktivitetene her, og i dag har vi jo et perfekt eksempel på at uteaktiviteter i tjue centimeter nysnø, ikke er helt fordelaktig i så måte. Når alle ungene har mulighet til å benytte denne storslåtte hallen, så vil det automatisk bli mye mer aktivitet blant ungdommen, noe som vil gi utslag på resultatene, hvis man skal tenke i de baner, sier Geir Olav. - Men vi ser jo hvilken effekt dette har hatt i Rindal eksempelvis, med åpen hall. Vi i Surnadal har kjørt til Rindal på lørdager, da hallen der har vært åpen. Det er også vår plan at hallen her skal være åpen til visse tider. Vi vil i utgangspunktet ha åpen hall noen timer hver helg. Om det blir både lør- og søndag får vi se på etter hvert. Hele jula er det åpent for alle fra kl. 11-14, og dette er et gratistilbud til alle som vil prøvesparke fotball i den nye flotte Bankhallen.

Blir dette en flerbrukshall? 

- Nei, dette er først og fremst en hall for fotball, fordi det er kunstgress i hele hallen, sier Geir Olav. Gressflaten er på sytti ganger femti meter, men man kan helt sikkert holde på med andre aktiviteter her også ja. Allerede i morgen 23.desember begynner vi med åpen hall fra kl. 11-13, og altså alle dager i romjula fra kl. 11-14. 

Du får æren av å åpne treningen i ny hall med ditt Jenter J14-lag?

- Ja, jeg har vært litt frempå i så måte, og det er artig å få den æren selvsagt. Man kan ikke sitte stille i et hjørne vet du, det blir det ingenting ut av. Vi trener først i kveld og så kommer A-laget etterpå. Det er slik det skal være, sier Geir Olav, med et glimt i øyet. 

Mange jenter og voksne holder opp sjekker
Gavedryss fra Fagforbundet Surnadal til juniorjentene og trener Geir Olav Birkestøl.

Treningen sparkes i gang av SIL’s Jenter J14 

Jenter i blå drakter på en kunstgressbane
SIL's juniorjenter i gang med trening som første lag i Bankhallen.

Treningen sparkes i gang og alle fremmøtte får smake på åpningssnadder i form av fin marsipankake. Gratulerer SIL med ny flott hall! 

En marsipankake
Fin marsipankake til fremmøtte Surnadalinger.
Powered by Labrador CMS