Surnadal hornmusikk 125 år

Leder for jubileumskomiteen Leif Otto Frønes og leder i Surnadal Hornmusikk Ragna Mauset

-Inviterer til storstilt musikalsk feiring

Lørdag 12. november inviterer Surnadal hornmusikk til storveies bursdagsfeiring. I fjor var det nemlig 125 år siden det tradisjonsrike korpset ble dannet. Og musikantene lover feiring med pomp og prakt.

Publisert

-Egentlig er vi 126 år i år, vi ble stiftet i 1896, sier leder i jubileumskomitéen, Leif Otto Frønes. Men på grunn av pandemien måtte jubileet utsettes. Nå er altså korpset klar for bursdagsfeiring med helaften i Storstua i Surnadal kulturhus med korsang, solister og selvfølgelig korpsmusikk.

Allsidig program

Hornmusikken har nemlig invitert en knippe av sine «venner» med på den musikalske festen. På vennelista finner vi kjente lokale navn som Hedda Hansen Berg, Anders Larsen og Toril Moe, i tillegg til surnadalskorene Vox og Tordenskjold Songlag. Surndalsvenn Frode Alnæs stiller som konferansier og med egen musikk.

Alnæs kom imidlertid sent med i prosjektet. Det var egentlig meningen å ha trondheimstenoren Tore Johansen, men han måtte melde avbud på grunn av sykdom. Dermed var det bare å sette i gang og finne en erstatter. Leif Otto Frønes tok derfor en telefon til musikeren fra Kristiansund.

I full gang med jubileumsøving med en engasjert dirigent Einar Sødergren

-På mandag ringte jeg til Frode Alnæs, og han var ledig, sier Frønes. Jeg tror ikke det er noen dårlig erstatter.

Det skal bli en råd med korpsmusikk også. I tillegg til egne framføringer har Surnadal Hornmusikker med et gjesteband fra Trøndelag også.

-Vi er så heldig å ha fått med oss Blæstn fra Rindal, sier Leif Otto Frønes. Sammen med hornmusikkens 25 musikanter, blir det da et band på rundt 50 musikere.

Frønes kan også røpe at de har planer om å fortsette feiringen litt uti neste år også. Da planlegger de opptre med deler av konsterten i distriktene i Surnadal kommune.

Leif Otto Frønes og korpsleder Ragna Mauset legger ikke skjul på at dette er en stor satsning for korpset. De håper riktig mange vil komme på bursdagsfesten den 12. november.

-Vi lover en skikkelig feiring, sier Frønes.

Billetten er allerede lagt ut for salg.

Powered by Labrador CMS