Surnadal Frivilligsentral med oppfordring til ungdommen:

Hilde Staveli Solli, Petter Forberg og Kåre Herrem
Hilde Staveli Solli, Petter Forberg og Kåre Herrem

- Meld dere på!

Frivilligsentralen i Surnadal ville tirsdag formiddag minne om deres aktivitetstilbud for ungdom i høstferien. Her vil det være noe å gjøre som passer for en hver smak, som kino og klatring i Rindalshuset.

Publisert Sist oppdatert

Enhetsleder for Surnadal barne- og ungdomsskole, Kåre Herrem, forteller at høstens tilbud er rettet mot ungdomstrinnet, da tilbudene de hadde i sommer var rettet mer mot mellomtrinnet.

- Siden midlene vi hadde i sommer var rettet mer mot barn, ble det naturlig at det var de som fikk tilbudet i sommer. Men nå i høst er det ungdommenes tur.

Innholdsrike dager

Daglig leder i Surnadal Frivilligsentral, Hilde Staveli Solli, forteller om opplegget. Det skal bli fire dager med ulike sosiale og spennende aktiviteter. Tirsdagen i høstferien er satt av til en tur til Tellesbøtunet og Vikingleiren. Her blir det blant annet bålbrenning og matlaging.

På onsdag blir det åpen ungdomsklubb fra kl. 11.00-15.00, med forskjellige aktiviteter.

På torsdag går turen til Rindalshuset for ulike balanseaktiviteter som klatring og slakkline. Her vil ungdommene få følge av blant andre Petter Forberg, erfaringskonsulent i kommunens ROP-ordning (rus og psykisk helse). Linda Øye og Kristin Børset blir også med som instruktører.

Forberg tror dette kan bli en spennende dag, og understreker at en behøver ingen tidligere klatreerfaringer for å være med. Han ser også frem til å møte ungdommene.

- Om det er noen som har et behov for et adrenalinkick og nye impulser, oppfordrer jeg dere til å bli med.

Forberg vil også fortsette med sine foredrag om rusmiljøet utover høsten og vinteren, som handler om hans egne erfaringer fra rusmiljøet, om å ta de riktige valgene og være bevisst på de holdningene en har rundt dette temaet.

- Jeg vil gjerne være der for ungdommen, som en kontaktperson om det skulle være noe. En måte å forebygge på er å ha noe å gjøre, en hobby å holde på med. Derfor ønsker jeg at så mange som mulig blir med til Rindalshuset, enten for å prøve seg på aktivitetene eller bare for å være sosiale.

På fredag blir det åpen ungdomsklubb, med kino og felles måltid.

Alt er gratis

For å bli med må man melde seg på via et skjema. Skjemaet finner du her. Alle aktivitetene er gratis, takket være koronamidler fra Utdanningsdirektoratet.

Alle tre håper at så mange ungdommer som mulig melder seg på, og Solli og Forberg ser frem til å se ungdommene i høstferien.