Ligner litt på de forhistoriske dinosaurene 🤔
Ligner litt på de forhistoriske dinosaurene 🤔

God morgen 19. september

God morgen til Trollheimsportens lesere!

I dag er det Constance og Connie som har navnedag

Constance har opprinnelse i latinske constans, «standhaftig». Connie er kortform av Constance.

Historie

1753 – Bergenhus Amt blir delt i Nordre Bergenhus Amt og Søndre Bergenhus Amt.

1946Cannes filmfestival blir for første gang avholdt.

1951 – Statsminister Einar Gerhardsen gikk av og ble erstattet av Oscar Torp. Gerhardsen var Norges statsminister fra 1945 til 1951, fra 1955 til 1963 og fra 1963 til 1965. I Norge er Gerhardsen kjent under kallenavnet «landsfaderen», og han er omtalt som en av hovedarkitektene bak den norske velferdsstaten som vokste frem etter andre verdenskrig.

1983Saint Kitts og Nevis blir en uavhengig stat. Dagen blir landets nasjonaldag.

1985Jordskjelv rammer Mexico by. Flere tusen omkommer.

1991 – Ismannen Ötzi blir oppdaget i Ötztal i Alpene i Østerrike. Ötzi (også omtalt som blant annet ismannen eller – spøkefullt-kvasivitenskapelig – som Homo tyrolensis) er kallenavnet til de over 5000 år gamle mumifiserte levningene etter et menneske som i 1991 ble funnet i mer enn 3200 meters høyde på en isbre ved den italienskøsterrikske grensen. Navnet kommer av at levningene ble funnet i Ötztal-Alpene i Tirol. Mumien er usedvanlig godt bevart, og mumien regnes som Europas eldste.

En italiensk forskergruppe hevdet i 2010 at Øtzi døde nede i dalen på våren. Han hadde blitt mummifisert ved røking. På høsten ble han transportert opp på fjellet til området som funnstedet ligger i.

Powered by Labrador CMS