Hele gjengen klare for start.

Stavgang fra Svorka i Bøverdalen

Publisert

29 spreke pensjonister la ut på stavgang fra gårdene i Svorka i dag. Været var sol fra en skyfri himmel, og behagelig temperatur. Det var en fin vei med grus i hjulsporene, og gras midt etter veien. Terrenget var også bra med litt småkupert og lette motbakker. En må bare slå fast at pensjonistene i Surnadal er spreke folk, som har to trimgrupper å forholde seg til, nemlig fjellgruppa og stavgangruppa, og begge har bra deltakelse med rundt 30 deltakere hver.

I dag gjekk vi litt lengre en til den restaurerte høyløe som ligg på høyre side av veien etter ca en halvtimes gange.Vel tilbake ved Svorka-gårdene var det tid for kaffepause, og alle koste seg i det flotte været. Brynhild Tjelle oppfordret Lars Magnar Bævre til å svare på spørsmål som var relevante til gårdene, og Lars Magnar stilte villig opp. Blant annet fikk vi høre at en av gårdene strøk med i brannen i 1918, men ble oppattbygd like etterpå.

For å komme til Svorka tar man FV 65 til Bæverfjord, tar deretter veien opp Bøverdalen i ca. 5 km, før man tar av til høyre og følger gårdsveien i ca. 2 km, før gårdene dukker opp.

Torsdag 16. juni er det Igltjønna i Rindal som står for tur.

Kaffepause.
Fra den første gården hvor vi parkerte.
Fra den andre gården som brant ned i 1918.
Powered by Labrador CMS