NM-kvalifisering:

Arkivfoto: Målscorer og Surnadals beste spiller Andreas Dalsegg Sæter (f.v.), Frikk Hauglann Talgø, Sander Smevoll og Arnstein Aasbø.

Seier til Surnadal i spennende lokaloppgjør

I andre kvalifiseringskamp for NM spilte Surnadal borte mot Sunndal. På Sunndal kunstgress ble det Surnadalseier 2-1 etter ekstraomganger. Dette er Surnadals første seier over Sunndal borte siden 2016.

Første omgang var preget av få sjanser, med mange klareringer og småspill fra begge lag. Rundt 20 minutter inn omgangen fikk Surnadal sin første sjanse, men Sunndals målvakt Johannes Kjeøy Grimelid fikk avverget innlegget til Frikk Hauglann Talgø. Talgø hadde samtidig en sjanse på mål i det 29. minuttet, men skuddet gikk like utenfor.

En duell mellom Sander Smevoll og Sunndals Sander Resell Grimelid endte med gult kort til begge etter 35 minutter.

Det ble en jevn førsteomgang, og lagene gikk til pause med stillingen 0 - 0.

Surnadal i medvind

Andre omgang var allerede fra start preget av et høyere tempo. Begge lag hadde en rekke sjanser mot mål, før Andreas Dalsegg Sæter i det 61. minuttet slo til med et langskudd fra 25 meter, og sendte Surnadal opp i 1 - 0 ledelse.

Surnadal fortsette å holde presset oppe, og de holdt stillingen helt frem til klokka viste to minutter på overtid. Sunndal klarte å sette ballen i mål ved corner, etter en heading fra Petter Blekken Melkild.

Med dette ble det ekstraomganger på Sunndal kunstgress, i et ruskete og kaldt vær.

Spillet i ekstraomgangene var i likhet med de ordinære omgangene jevne, men etter drøyt 100 minutter spilt går Sander Smevoll i bakken innenfor Sunndals 16 meter, og dommer Per Ivar Skrøvset dømmer straffe til Surnadal. Dalsegg Sæter setter ballen i mål, og sender Surnadal inn i ledelse 2-1.

Dette resultatet holdt helt ut til kampslutt, og Surnadal er dermed klare for første ordinære runde i NM.

Her vil de kanskje få gleden av å møte et Eliteserielag på Syltøran!