Over 50 trosset kulda - første Freeski Cup-renn en stor suksess

Publisert Sist oppdatert

Under torsdagens første renn i Freeski cup i regi av Surnadal IL Freeski ble det til tross for noe bitende kulde et fenomenalt oppmøte.

Nesten alle aldersklasser fra 2016 til 2004 var representert, og det ble i overkant av 50 påmeldte til start. Desidert mest i de yngste aldersklassene, noe den forholdsvis nystartede freeskiklubben er veldig godt fornøyd med.

Klubben er som alle andre avhengig av rekruttering, og en ser nok at med en del reduserte fritidsaktiviteter til barn og unge under covid-19, så er det flotte alpinanlegget nå mye brukt av barn og unge i kommunen.

Den eldste gjengen hoppet på de to største hoppene, mens de yngste deltok på de litt mindre. Bakkemannskapet hadde oppgradert de største hoppene før kveldens arrangement, noe som kunne høres av alle som satte utfor på første treningsrunde.

Til og med de på sidelinjen kjente på magesuget når ungene urede satte utfor i luftige svev.

De eldste utøverne bedømmes i konkurransen etter tre kategorier: vanskelighetsgrad, høyde og landing, samt en stilbedømming av hele utførelsen. Her er det mye ulikt som kan gjøres med tanke på både inn og utgang av hopp, om en tar i ski/brett eller om en klarer å gjennomføre to ulike hopp i hver av omgangene.

Det ble kjørt tre heat fordelt i tre klasser; de yngste, noe eldre og junior. Her kjører de to yngste klassene på de minste hoppene, mens de eldste går for de største.

Dessverre ble det bare en omgang på den mellomste gruppen som totalt var på i overkant av 25 deltakere til sammen. Kulden og litt lang ventetid i bakken gjorde at arrangøren valgte å redusere konkurransekjøringen, men satser på å kunne gjennomfører neste renn i mars med ordinære to omganger for de yngste, og tre på de eldste.

Mange var med på sitt aller første renn og var nok både spente på egne ferdigheter og rammene rundt arrangementet. Arrangørene håper derfor at kveldens renn gav mersmak slik at de fortsetter med lek og trening i parken fremover og utvikler seg enda mere.

Alle foto er tatt av Nathan W. Lediard / Lediard Foto, på vegne av Surnadal IL Freeski.

For å se flere av Nathans flotte bilder fra arrangementet, klikk her

Powered by Labrador CMS