En mann og en kvinne som står foran en stor skjerm på en vegg. Dette er Allan Troelsen og Liv Dalsegg fra Sparebank1 Nordmøre. På skjermen er det informasjon om Næringslivsdagen i Surndal 2023.
Allan Troelsen og Liv Dalsegg i Sparebank1 Nordmøre ønsker alle velkommen til Næringslivsdagen 22. mars.

Sparebank1 Nordmøre inviterer til Næringslivsdagen igjen

Publisert Sist oppdatert

22. mars er det duket for en av årets store begivenheter i Surnadal. SpareBank 1 Nordmøre inviterer til Næringslivsdag med et spennende program og interessante foredragsholdere.

– Næringslivsdagen har blitt en tradisjon, og vi ønsker å fortsette med dette arrangementet fordi det er så stor interesse rundt det. Det har etablert seg som en viktig møteplass for næringslivet på Nordmøre og for regionen rundt. For banken er det en viktig del av vårt samfunnsengasjement å tilrettelegge for at det skapes slike arenaer. Derfor vi er stolte av å kunne invitere til næringslivsdag nummer 19 i Surnadal, sier adm. direktør Allan Troelsen.

Vil bidra til sterkere bånd på Nordmøre

Troelsen legger til at det er viktig for banken å legge til rette for at næringslivsaktørene kan møtes og skape relasjoner og nye kontakter. På denne måten har banken også bidratt til å skape inspirasjon, motivasjon og økt kunnskap gjennom de siste 20 åra.

Det har vært veldig bra oppslutning om arrangementet i tidligere år, med opptil ca. 250 deltakere. Arrangøren har alltid lagt vekt på å skaffe gode foredragsholdere, og det har de fått veldig gode tilbakemeldinger på.

– Vi i Sparebank1 Nordmøre har et ønske om å være med å bidra til sterkere bånd og tilknytning mellom indre og ytre Normøre. Næringslivsdagen har alltid vært, og er fortsatt, et godt bidrag til det, sier Troelsen.

Han påpeker også at Næringslivsdagen er god profilering for banken, og at den er med på å sette Surnadal på kartet. Det går med mye tid og ressurser til planlegging og gjennomføring, men det er tydelig at interessen er til stede, og da er det også viktig å fortsette, synes han.

Liv Dalsegg, som jobber med marked i banken, skyter inn at dette er svært givende og interessant arbeid, som også blir lettere når man får rutine i det.

Det er ingen tvil om at Næringslivsdagen har trukket mange kjente navn til Surnadal gjennom åra. Og selv om det er veldig mye som foregår rundt omkring nå, etter at Norge har åpna opp etter pandemien, så har de klart å følge opp med svært dyktige foredragsholdere på plakaten denne gangen også.

Næringslivsdagen er for alle

Næringslivsdagen er ikke bare for næringslivet, men også for andre interesserte. Billettprisen er relavtiv lav, og kostnadene ved å arrangere næringslivsdagen er vesentlig høyere enn billettinntektene, med dette er bankens bidrag for å gjøre arrangementet attraktivt, og for å legge terskelen så lavt som mulig for å delta.

De elevene på vg3 ved Surnadal vidaregående skole som har økonomi som fag blir invitert, og også elever fra Nordmøre Folkehøgskole. Også for de unge er det positivt og inspirerende å delta på et slikt arrangement, påpeker Dalsegg.

Tar tempen på næringslivet

Programmet for næringslivsdagen er som vanlig en kombinasjon av lokale og regionale aktører, noe motiverende og inspirerende, noe som er i tiden, samt noen betraktninger om hva som skjer i Norge og ellers i verden på makronivå.

Temaene for årets konferanse vil blant annet handle om å ta temperaturen på næringslivet i regionen med det dramatiske bakteppet som ligger til grunn; krigen i Ukraina, sterk prisvekst og økte renter.

Ifølge bankens konjunkturbarometer som ble utgitt i fjor høst har optimismen blant midtnorske bedriftsledere falt betydelig, og viser en negativ trend etter svært gode tider for mange bedrifter gjennom pandemiårene. Så hvordan står det egentlig til nå?

Makroøkonomi og energikrise

Portrettfoto av Steinar Juel
Steinar Juel

Kjente makroøkonomer som Steinar Juel i Civita og professor Ola H. Grytten ved Norges Handelshøyskole vil belyse situasjonen om tingenes tilstand sammen med representanter fra lokalt næringsliv, som Lars Ove Løseth fra kjøpesenterkjeden Alti, Tine Grytnes Laskerud fra Angvik Grytnes Entrepenør og Aina Valland fra Lerøy Seafood Group.

Portrettfoto av Ola H. Grytten
Ola H. Grytten

Strømpriskrise og energistuasjonen er naturlig tema. Det blir debatt om hvordan dette og andre store utviklingstrekk i økonomien påvirker oss.

Høythengende utviklingspris

Etter lunsj og nettverksbygging skal Utviklingsprisen for 2022 deles ut. Det er en stor anerkjennelse å vinne denne prisen. Tidligere vinnere har sagt at det er godt at deres innsats blir sett og satt pris på på denne måten, forteller Liv Dalsegg.

Gründere, humor og motivasjon

Bankens gründerkoordinator Monika Eeg tar opp temaet om hvorfor satse på gründere, og hun har med seg et par sterke representanter som vil fortelle om hvordan de nettopp har lykkes lyktes som gründere.

Magnus Kielland Olsen fra JM Robotics forteler om sin vei fra garasjen til et internasjonalt eventyr, og Gøran Bolme og Åse Børset fra iTrollheimen i Rindal forteller om sine store tanker. De to mottok nylig Skamrostprisen på Markedsdagen i Orkland, noe som er en stor anerkjennelse. iTrollheimen startet nærmest med to tomme hender for noen år siden, og har nå bygd opp en betydelig virksomhet med flere ansatte.

Bjørn Hauglann i Talgø AS har kalt sitt foredag "Når markedet butter i mot, må man snu seg". Nettopp det har Talgø klart mange ganger gjennom bedriftens historie.

Portrettfoto av Jørgen Skavlan
Jørgen Skavlan

En av Norges mest kjente og populære fastleger, Jørgen Skavlan, avslutter i år Næringslivsdagen med temaet; Vi er sterkere enn vi tror!

Årets konferanse ledes av Jan-Erik Larsen. Han har bred pressebakgrunn og har vært statssekretær og spesialrådgiver for Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Siden 2015 har han vært daglig leder og eier i kommunikasjonsbyrået Kruse Larsen AS. I tillegg er han kjent som sauebonde på Smøla.

Som alltid er Thon Hotell Surnadal klar for innrykk på næringslivsdagen, og Allan Troelsen understreker at de er veldig fornøyd med fasilitetene som hotellet og Surnadal kulturhus tilbyr.

---

ANNONSE:

Les mer om Næringslivsdagen 2023 på Sparebank1 Nordmøre sine nettsider

Powered by Labrador CMS