Klare med dekkene før start
Klare med dekkene før start

Rindal Dækk-trækjarlag

Publisert Sist oppdatert

En liten gjeng, foreløpig damer, samles hver torsdag ettermiddag for å trene med bildekk. De har egen facebookgruppe og planlegger felles turer. 

Det er god stemning, samhold og godt humør i gruppen når Trollheimsorten får delta på trening. Flere er blitt kjent gjennom denne hobbyen, andre er gamle kjente. Treningen er tilrettelagt for alle og gruppen er opptatt av at alle skal være en del av gjengen. De venter på hverandre og bytter på å «dra lasset» oppover bakkene. Etter den første treningsøkten rundt Iggeltjønna var gjengen enige om at dette gjør oss like lykkelig som å vinne i lotto. Gevinstens valør er da ikke nevnt.

Det hele startet med at Helge Pedersen, fysioterapeut i Rindal, lånte med seg utstyr fra Trondheim idrettsklinikk og ville tilby sine pasienter en prøvetime med Dekk-trekking. Alle pasienter han trodde kunne ha et utbytte av tilbudet, fikk i juni i år en sms med tilbud om å delta. 8 personer møtte opp fordelt på to grupper for å prøve. Dette gav mersmak for flere av deltakerne, så de gikk i gang med å planlegge egen treningsgruppe. Allerede samme uke bestilte flere i gruppen trekkseler og gamle brukte bildekk. Enkelte av medlemmene kjøpte inn utstyr til å montere trekk-kroker på dekkene selv, andre fikk hjelp. Til sammen ble vi en fin liten gruppe på 6, i dag er gruppen økt til 9.

Godt i gang med dækk-trækjing
Godt i gang med dækk-trækjing

Trollheimsporten lurer på om dette er tung treningsform, noe damene avfeier. 

- Vi kan legge til rette i forhold til tyngde på treningen med å regulere antall dekk vi trekker med oss, men også ut fra hvilke underlag vi går på. Gress er tyngre enn asfalt, asfalt tyngre enn grus.

- Dette er en noe annerledes treningsform som er både sosial og gau og med naturen som treningsarena. Vi får både frisk luft og trening, en god prat og nye bekjentskaper. Denne treningsformen passer for alle, både den som er godt trent og ønsker å bli sterkere, men også for nybegynnere.

- Hvis det er andre som har lyst til å prøve Dekk-trekking er de velkommen med i gruppen, vi er to som har ekstra sett med seler som du kan låne. Ta kontakt med Inger Bolme eller på via facebookgruppen vår: Rindal Dækk-trækjarlag. Helge Pedersen ved Rindal fysioterapi har også utstyr du kan låne.

I godt driv innover i marka
I godt driv innover i marka

- Navnet Rindal Dækk-Trækjarlag ble til som en spøk, men er ganske beskrivende for hva vi gjør. Denne gruppa har verken styre eller en leder. Alle kommer med turforslag og de som vil møter opp. Siden gruppemedlemmene er bosatt på ulike steder i kommunen, blir de kjent på nye turområdet. Noen av lagets medlemmer har en drøm å dra med seg dekk på fjellturer, men er at dette er for viderekommende. Neste torsdag går turen til Grønlivatnet.

Powered by Labrador CMS