Kommentar fra ordføreren:

Ordfører Vibeke Langli.
Ordfører Vibeke Langli.

En vanskelig tid - Men ikke alt er vanskelig, mye er bra!

Publisert Sist oppdatert

Jeg vil starte med å gi administrasjonen ros for at de allerede i desember orienterte oss politikere om merforbruk på helse og omsorg. De kunne ha valgt å vente med å informere oss helt fram til årsregnskapet var klart. Det hadde vært en mye dårligere løsning, og ville ha gjort situasjonen enda vanskeligere. At det ble gjort på denne måten viser at de tar ansvar!

Flere, og ikke minst meg selv, har hatt sterke følelser og brukt sterke ord rundt denne situasjonen. Jeg tror ingen ønsker å oppleve slike type overraskelser, og det kom til uttrykk i verbale kraftsalver.

Jeg legger ikke skjul på at tiden fra 15. desember har vært krevende. Og på nyåret ble vi klar over at situasjonen kanskje var enda litt mer krevende enn vi trodde i forhold til årets budsjett.

Men nå er det på tide å legge bort sinne og frustrasjon, og bruke energien på konstruktivt arbeide!

Jeg vil gi administrasjonen ros for måtene de har satt i gang arbeidet med både å analysere situasjonen, og med involvere oss politikere. Informasjonsbehovet og spørsmålene har vært, og kommer nok til å være mange.

Det er helt nødvendig å stoppe opp, få oversikt, og deretter finne gode løsninger. Hva resultatet blir gjenstår å se, men vi må være forberedt på å ta ut en ny kurs. Å begi seg ut på en ny kurs tar tid. Dette er ikke gjort i en håndvending.

Pandemien har også gjort det krevende for oss, og dessverre er den fortsatt ikke over enda. Alle ansatte har stått på og håndtert dette på en skikkelig god måte. Men det har kostet, og mange er slitne. Jeg personlig kjenner jeg er veldig lei av pandemi, og ønsker av hele mitt hjerte at dette må ta en slutt snart.

Selv om vi nå er inne i en krevende tid, så har jeg stor tru på at vi skal få gode resultater av denne prosessen, og jeg har full tillit til at administrasjonen sammen med oss politikere finner gode løsninger.

Rindal 21.01.22

Vibeke Langli
Ordfører Rindal kommune

Powered by Labrador CMS