Rindalsrennet:

Gjermund Løfald
Gjermund Løfald

Gjermund Løfald sørget for hjemmeseier i seniorklassen

Publisert

Det var lenge usikkert om Rindalsrennet kunne arrangeres. Både Covid-19 og uværet «Gyda» satte kjepper i hjulene for arrangørene.

Rindalsrennet skulle i utgangspunktet gå av stabelen 19. desember. Det satte både koronapandemien og snømangel en stopper for. Dermed ble rennet utsatt til 16. januar, som var ledig helg for skirenn i kretsen etter at Norgescup for junior ble avlyst.

Forholdene har vært veldig gode i Rindal, og alt så ut til å bli et flott arrangement. Så kom uværet «Gyda» på besøk onsdag, og igjen ble det usikkert om rennet kunne arrangeres. Det har ikke vært enkelt å være rennleder Håkon Solvik.

- Vi hadde fantastiske forhold før uværet kom. Torsdag var mye av snøen borte, og jeg hadde skrevet ferdig avlysningen som skulle sendes ut etter komitemøtet torsdag kveld. Men på tur til møtet begynte det å snø, og jeg ble litt optimistisk. Vi bestemte oss for å utsette ei eventuelle avlysning. Utover fredag og natt til lørdag kom det mer snø, og da bestemte vi oss for å kjøre på med renn, sier Solvik.

Rindalsrennet ble gjennomført med noen tilpasninger. Rennet ble omgjort til fristil og individuell start for alle klasser, og løypa ble tilpasset snøforholdene.

- Vi har en tradisjon med «snømåkingdugnad» før Rindalsrennet, og i går møtte det opp rekordmange. Det var til stor hjelp, og jeg ønsker å takke alle som kom, sier Solvik.

Håkon Solvik
Håkon Solvik

Rindalsrennet arrangeres som første renn i Sparebank1 Cup, og det arrangeres sonerenn for de yngste. I utgangspunktet var det påmeldt 313 deltakere, men det ble en del forfall mot slutten.

- Mange valgte å bli hjemme på grunn av orkanvarselet som er meldt i ettermiddag og kveld. Det gjelder spesielt de som kommer fra Møre, og som er avhengig av ferje for å komme seg hjem. Jeg antar at det er rundt 15-20% som ikke stilte til start, sier Solvik.

Hjemmeseier i seniorklassen

De fleste som deltok i Skandinavisk Cup i Falun forrige helg valgte å stå over dagens renn. Unntaket var rindalingen Gjermund Løfald (29) som forrige helg gikk et veldig godt klassiskrenn i Sverige med 51. plass av 198 startende på 15 kilometer.

Imponerte gjorde han også på hjemmebane søndag, hvor han gikk inn til seier i seniorklassen 15 km på tida 36:32. Han kom i mål hele 40 sekunder foran Christian Tobias Bøgeberg fra Ranheim IL.

- Jeg er i god form, og har kanskje aldri vært bedre enn det jeg er nå. Resultatmessig har jeg levert bedre tidligere, men da har ikke konkurransen vært så hard. Jeg føler i alle fall at jeg går fortere enn noen gang. Når det er sagt så er det surt å bli slått av en juniorløper, smiler Løfald.

Gjermund Løfald
Gjermund Løfald

For det var juniorløper Sture Thoresen (19) fra Heimdal Ski som vant Rindalsrennet på tida 36:21, 11 sekunder før Gjermund Løfald. Åtte løpere fullførte rennet i seniorklassen.

Thoresen ble overrasket da Trollheimsporten gratulerte han med seier.

- Takk, men jeg ble helt sikkert slått av noen i seniorklassen, sier han.

- Nei, du har vunnet Rindalsrennet.

- Oi! Det var kult. Jeg hadde en plan om å åpne hardt, og klarte å fullføre helt til mål. Det er jeg fornøyd med. Jeg vil skryte av arrangørene som til tross for uværet klarte å gjennomføre rennet. Det var fine løyper, og artig å gå i dag, sier Thoresen som er første års eldre senior.

Erik Løfald fra Rindal IL ble nummer 5 på tida 38:08.

18 løpere fullførte juniorklassen.

Sture Thoresen var raskest av alle i Rindalsrennet
Sture Thoresen var raskest av alle i Rindalsrennet
Erik Løfald
Erik Løfald

Eidnes Bakken nummer 2

I klassen for damer senior 10 km stilte fem løpere til start. Rennet ble vunnet av Julie Victoria Berg fra Leksvik IL. Hun var suveren hele veien, og kom i mål på tida 25:34, 1:10 foran Hanne Wilberg Rofstad på 2. plass. Surnadalingene Alise Einmo ble nummer 3, Malin Einmo nummer 4 og Ragnhild Mogstad nummer 5. Alle tre går for Strindheim IL.

- Kretsseier er ikke hverdagskost for meg, så dette var artig. Jeg bestemte meg for å åpne hardt, og klarte å holde jevnt tempo hele veien. Det var en tung løype, uten mulighet for å hvile. Utrolig bra at Rindalsrennet kunne arrangeres, og da tenker jeg spesielt på de yngste utøverne, sier Berg.

Julie Victoria Berg og Alise Einmo
Julie Victoria Berg og Alise Einmo

I klassen kvinner junior gikk Mabel Herskedal Amundsen fra Byaasen Skiklubb et godt løp, og kom i mål på tida 26:28. Mali Eidsnes Bakken fra Rindal IL kom i mål på 2. plass, 1:41 etter vinneren. Det var 14 startende i juniorklassen.

- Jeg er ikke veldig fornøyd med egen prestasjon i dag. Jeg startet for hardt, og stivnet veldig før siste bakke. Jeg har hatt flere gode økter i det siste, og føler at formen er god og at jeg er på rett vei. Det er ikke lenge før NM, og det er da det gjelder. Det har vært lite konkurranser de siste par årene, så er jeg spent på hvordan jeg ligger i forhold til andre på min alder, sier Eidnes Bakken.

Mali Eidnes Bakken
Mali Eidnes Bakken

I klassen gutter 16 år 5 km imponerte Olav Fugelsøy (15) fra Surnadal IL. Han vant på tida 12:53, 14 sekunder før Halvor Kvennås fra Byåsen IL. 22 utøvere stilte til start i 16-årsklassen.

- Jeg er godt fornøyd, og veldig glad for at det ble renn. Det var tungt føre, og jeg hadde et nestenuhell før innspurten. Jeg har nok aldri vært i bedre form enn jeg er nå, og gleder meg til fortsettelsen, sier Fugelsøy.

Olav går 10. klasse ved Surnadal barne- og ungdomsskule. Neste år blir det mest trolig hybelliv i Trondheim.

- Jeg håper jeg kommer inn på langrenn på Heimdal videregående skole, og vil satse på ski fremover, sier han.

Se hele resultatlisten her

Olav Fugelsøy
Olav Fugelsøy
Powered by Labrador CMS