To ungdommer klipper ei rød snor.
Elevrepresentantene Hannah og Kaspian klippet snora for å markere åpninga av treffplass for ungdom. Midrid Kattem Aune, Anni Karlstrøm og Kari Mette Skjølsvold holdt snora.

"Nye Rindalshuset" og møteplass for ungdom er offisielt åpnet

Publisert Sist oppdatert

Onsdag var det offisiell  åpning av "Nye Rindalshuset". Arrangementet var for spesielt inviterte gjester, som alle har vært involvert i prosessen på en eller annen måte. På kvelden var det også åpning for publikum.

Blant gjestene som var invitert til åpningsmarkeringa var 10. trinn ved Rindal skole, som har vært engasjert i prosessen med planlegging av møtested for ungdom siden før de begynte på ungdomsskolen. Nå har de også vært med og lagt siste hånd på verket før åpninga.

– Veldig fornøyd!

Arbeidet med fornying av Rindalshuset, og etablering av treffsted for ungdom har tatt tid, så dette hadde mange sett fram til. Det er godt at 10. trinn, som har jobba mye med dette prosjektet, nå får se resultatet av arbeidet. 

I tillegg til etablering av møtested for ungdom er vestibylen i Rindalshuset fornyet, og Rindal frivilligsentral har flytta inn i lokalene. De ansatte har fått nye kontorer mellom biblioteket og ungdomsrommene, og fra og med neste uke bli åpningstidene på Rindalshuset utvidet.  

– Vi er veldig godt fornøyd med lokalene! Vi regner med at dette gir økt aktivitet på huset, og vi tror og håper at det blir en møteplass for ulike brukergrupper og generasjoner, når det både blir møtested for ungdom og vi får frivilligsentralen sine aktiviteter hit, sa kulturleder Morten Møller i sin åpningstale.

Det er bare biblioteket som ikke er forandret enda, men det skal også freshes opp litt etter hvert, lovet han. 

En lang prosess

Prosjektet starta med et mangeåring ønske om et møtested for ungdom, som ble inkludert i et folkehelseprosjekt i kommunen for omtrent fire år siden. Det gangen kom elevene på ungdomsskolen med mange ideer om hvor og hvordan et slikt møtested kunne etableres. Valget falt etter hvert på Rindalshuset, og her kom også Rindal frivilligsentral med i planene. 

Elever på ungdomsskolen har vært involvert i prosessen gjennom elevprosjekter. De har tegnet, planlagt og søkt om støtte til gjennomføring, og i den siste tida har elevene på 10. trinn vært med på å gjøre lokalene klare før åpning. Noen av dem har blant annet vært med på å installere utstyr på gamingrommet. Ungdommene har også fått et "chillerom", med gode sitteplasser, en stor TV og playstation. I tillegg er det biljardbord, ping-pong og flere andre aktiviteter i fellesarealet utenfor.

Morten Møller takka alle som har bidratt til prosjektet, ikke minst Rindal sanitetsforening, som har bidratt med midler til innkjøp av gamingutstyr, og Rindal Sparebank som har sponsa innkjøp av biljardbord.

"Nye Rindalshuset" er herved åpnet

To representanter for elevene i ungdomsskolen fikk æren av å klippe snora, for å symbolisere åpningen av det nye treffstedet for ungdom.

To ungdommer som klipper ei rød snor, med flere tilskuere.
Snorklipping.
To damer ser på ei dame med ordførerkjede, som prater.
Ordfører Mildrid Kattem Aune gratulerte daglig leder i Rindalshuset Kari Mette Skjølsvold og daglig leder av Rindal frivilligsentral Anni Karlstrøm, med flere, med nye arbeidslokaler.

Ordfører Midrid Kattem Aune tok ordet og gratulerte alle med nytt lokale. Hun takket ungdommene for engasjementetet, og for tålmodigheten. Hun påpekte også at det har vært veldig mye aktivitet i regi av Rindal Frivilligsentral fram til nå, og hun håper at frivilligsentralen vil bli minst like mye brukt her i Rindalshuset. Nå har det også blitt et enda finere sted å komme til for dem som skal på kino eller håndballkamper i hallen.

– Rindalshuset har vært veldig mye brukt før, og jeg tror det blir enda mye mer brukt nå, sa ordføreren.

Kommunedirektør Mons Otnes hadde med en gavesjekk på 5000 kroner. Disse pengene kan ungdommene bruke til det de vil i lokalene.

Alle de frammøtte fikk se seg om i lokalene, og det ble servert kake, brus og kaffe.

En ungdom mottar en gavesjekk fra en mann.
Kaspian mottok pengegaven fra kommunen, på vegne av elevrådet og brukerne av møteplassen.
Ei smilende dame med et med ei stor bløtkake.
Daglig leder ved Rindalshuset Kari Mette Skjølsvold bød på kake ved åpningen.
To unge jenter med hvert sitt stettglass med drikke.
Kristin og Oda feirer nytt treffsted med bobler i glasset.
Et rom med en del mennesker, biljardbord, pingpong mv.
Lyse romslige lokaler, sett fra biblioteket.
Et kontorlokale.
Nye kontorer for de ansatte.
Ungdommer inne i et hyggelig rom, med sofa, saccosekker og en stor TV.
Det nye "chillerommet", en del av det som tidligere var et møterom.
Ungdommer som spiller på tre PC'er i et mørkt rom.
Gamingrommet har 6 PC'er.
Tre ungdommer som spiler på hver sin PC.
Enda mangler lysskjerming i gamingrommet, men her skal det bli mørke rullegardiner for vinduene.
Mange mennesker som sitter i et stort rom og prater, spiser kake og drikker kaffe.
Vestibylen er fornyet med behagelige stoler.
En mann som er i ferd med å starte et biljardspill. To ungdommer står med hver sin kø og ser på.
Rindal Sparebanks representant fikk innvie biljardbordet som banken har sponset.
En gutt som sitter i en saccosekk og spiller fotballspill på en stor TV-skjerm
Chillerommet har playstation og stor TV-skjerm.
Noen damer som sitter rundt et bord og prater.
På kvelden var det åpnet for alle, og da var det også noen folk innom.
Tre gutter som  spiller ping-pong.
Powered by Labrador CMS