Russebil fikk ruta knust av en pose med vann - Saken etterforskes av politiet

Natt til mandag fikk en russebil i Surnadal frontruta knust da noen kastet en vannpose mot bilen. Nå har politiet opprettet anmeldelse og etterforsker saken.

Publisert

Flere russebiler var ut og kjørte i sentrumsområdet i Surnadal natt til mandag. Noen av russen opplevde da at det ble kastet poser med vann eller annen væske mot bilene deres, forteller politioverbetjent Helge Berg ved Surnadal lensmannskontor.

Det vil stort sett gå bra når en bil blir truffet av en pose med vann, som oftest sprekker vel posen når den treffer. Men en av russebilene fikk en slik vannpose rett mot frontruta. Berg påpeker at det blir stor kraft når to gjenstander i fart møtes. Frontruta på russebilen ble knust, nærmest pulverisert. De to som satt foran i bilen fikk glassbiter og vann og seg. De klarte likevel å svinge til side i ei busslomme, og fikk kontroll på situasjonen.

Benjamin Skålvik Rønning satt i bilen som ble truffet av vannposen. Han forteller til Trollheimsporten at hendelsen skjedde i 2-tida om natta, da de skulle kjøre hjem. De møtte en bil på Skei, og noen i bilen kastet en pose med melk på russebilen og traff a-stolpen. Russen hadde fått poser kastet mot seg fra samme bil tidligere, så de bestemte seg for å snu og prøve å ta skiltnummeret. Russebilen nådde igjen den andre bilen ved Alti-senteret, og russen fikk skrevet ned nummeret på bilen før den begynte å kjøre igjen. Russen fulgte etter, men mellom Alti-senteret og Circle K kjørte den andre bilen fra dem. Russebilen fortsatte videre, men mellom Circle K og Ørabrua kom bilen kjørende i mot dem igjen. Da kastet noen i bilen tre poser med vann mot russebilen, og den ene traff midt på frontruta.

Hendelsen ble omtalt i Driva, og på bakgrunn av dette og meldinger som politiet har mottatt om vannkastingen valgte politiet å opprette en anmeldelse. Det er altså ikke russen som har anmeldt saken, men politiet selv, sier Helge Berg til Trollheimsporten.

Anmeldelsen ble opprettet på tirsdag. Det ble gjennomført noen avhør på tirsdag og onsdag, og nå er det bare et par avhør som gjenstår. Saken blir mest sannsynlig ferdig etterforsket i løpet av denne uka. Da tror politiet at de har god oversikt, og har fått klarhet i hva som har skjedd.

– Det er ikke uvanlig at russen herjer litt med hverandre, og det er heller ikke uvanlig at andre ungdommer terger russen og at russen tar igjen. Men her har det gått for langt, sier Berg.

Powered by Labrador CMS