Lia Gard
Hektiske dager hos Lia Gard
Det er hektiske dager i bakeriet hos Lia Gard på Lykkjeeidet, med baking av smultringer og lefser, både tynne og tjukke, til jul. Fredag før julaften er siste dag med ferske bakervarer, men frosne varer kan du få kjøpt hver eneste ukedag i det selvbetjente utsalget.
Det er travelt på Lia gard før jul, kunne Monica Moen Kvendset fortelle da Trollheimsporten besøkte bakeriet og bakeriutsalget like før jul.
– Men i år har vi vært dyktige og forberedt oss. Mye av de vi selger fra fryser, startet vi med en måned tidligere enn vi har gjort før., sier Monica og legger til:
– Nå er det fersk bakst, ferske smultringer og tynnlefse som det arbeides mest med.
Smultringer og lefser
Før jul er det smultringer og tynnlefse spesielt, og tjukklefse det går mest av på Lia Gard. Gjærbakst som skoleboller og kanelsnurrer går det litt mindre av nå før jul, kan Monica fortelle.
Bemanningen i bakeriet kan variere, men Monica og mor Åse Moen jobber i bakeriet hver dag. Far Ola og Bjørn Børset er med når det skal bakes tjukklefser.
Både resten av året, og neste år vil de ha åpent for selvbetjent salg av frosne varer daglig, og fersk bakst på fredager. Siste åpne bakeriutsalg med fersk bakst i år er imidlertid fredag 19. desember, så om noen vil sikre seg fersk bakst nå før jul, så er det kun 12. og 19. desember igjen å gjøre det på.
Utsalget er åpnet daglig
Monica kan imidlertid fortelle at det virker som folk ikke har fått med seg at de har åpen selvbetjent butikk med frosne varer daglig. Dette har de nå drevet med siden april. På fredager er utsalget bemannet og med salg av ferske bakervarer.
I utsalget er det også fryser med kjøttvarer og salg av søtsaker, kaffe og syltetøy, havrekjeks og knekkebrød, for å nevne noe av utvalget. Det beste er å ta turen innom for å ta en kikk. Det selvbetjente utsalget er åpent daglig - også i romjulen.