Laksefisket i Surna

Reidar Botterli Frisenberg med den største Surnalaksen så langt i sesongen, 105 cm lang og 11,8 kg.

Størst fangst så langt på 11,8 kg

Publisert

Årets hittil største Surnalaks ble tatt på Tellesbø/Ranes sitt vald 5. juni. Etter en times kamp i elveforbygginga klarte Reidar Botterli Frisenberg å lande en hannlaks på 105 cm og 11.8 kg. Det skriver Tellesbø/Ranes fiskelag på sin facebookside. Dette er så langt den eneste Surnalaksen som er større enn Asbjørn Helleve sin fangst på 10,6 kg 1. juni. Ifølge Laksebørsen på nettsida Elveguiden.no er nummer tre på lista en hunnlaks på 100 cm og 10,5 kg, tatt av Jan Ståle Grytten på Røv/Ytre Moen/Vindøla camping 4. juni.

Sesongens første fangst på Øvre Sæter fiskecamp kom også 4 . juni. Christoffer Carlsen besøkte Øvre Sæter for første gang sammen med fiskekompis Fredrik Jonasson - begge fra Västerås i Sverige. Samme dag som de kom fanget Christoffer en flott hannlaks på flue. Den var 100 cm og 10,3 kg. Denne ligger så langt som nr 4 på lista over største laks i Surna denne sesongen. – Snakk om brakstart på uken, og som debutant i vårt vald, skriver Øvre Sæter fiskecamp på sin facebookside.

Christoffer Carlsen med en storlaks på 10,3 kg.

Samme dag ble det tatt enda en storfangst på fiskecampen. Danske Thøger Thøgersen, som er veteran på Øvre Sæter, fikk en nydelig hunnlaks på 9,8 kg, 95 cm lang.

Fiskeveteranen Thøger Thøgersen med sin laks på 9,8 kg.

Nå er det også tatt noen laks i Rindal. Det ser ut til at den hittil største av dem er en hunnlaks på 95 cm og 7,4 kg, tatt av Øyvind Lilleøkken på Rindal vald 2 den 6. juni.

Powered by Labrador CMS