Bodil Børset gleder seg til å bli avdelingsleder ved Rindal skimuseum.
Bodil Børset gleder seg til å bli avdelingsleder ved Rindal skimuseum.

Bodil Børset er ansatt som ny avdelingsleder på Rindal Skimuseum

Bodil Børset har takket ja til stillingen som avdelingsleder ved MiST - Rindal Skimuseum fra 1. februar. Det skriver MIST i ei pressemelding. Børset tar over jobben etter Kari Elin Bolme Løfaldli, som går av med pensjon.

– Jeg gleder meg til å starte i jobben. Rindal skimuseum er et veldrevet museum med solid lokal forankring og engasjerte frivillige. Anlegget ligger sentralt som et hjerte i bygda, tilgjengelig for alle. Sammen med dyktige medarbeidere i Museene i Sør-Trøndelag (MiST) ser jeg fram til å forvalte og formidle den lokale og nasjonale skihistoria og utvikle museet for framtida, sier hun.

Bodil Børset kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Kulturdirektoratet og har tidligere blant annet vært direktør for Hamsunsenteret. Hun har doktorgrad i litteraturvitenskap og bred erfaring både som leder og forsker.

– Med Bodil på laget har vi fått en svært kvalifisert leder som kjenner kultursektoren og det nasjonale museumslandskapet godt. Vi er glade med at hun har takket ja til stillingen og ser fram til at hun skal lede og videreutvikle Rindal skimuseum, sier museumsdirektør ved Orkla Industrimuseum, Are Hilstad.

Rindal skimuseum ble en del av Museene i Sør-Trøndelag i 2020, og er organisert som en avdeling i Orkla Industrimuseum. Bodil Børset blir dermed en del av lederteamet i Orkla Industrimuseum. I tillegg til avdelingslederen har Rindal Skimuseum to faste ansatte, samt museumsverter og omvisere i sommersesongen.

Museene i Sør-Trøndelag er et av landets største museumsforetak, med 12 museer, 27 besøkssteder og ca. 230 ansatte. Selskapet ledes av adm.dir Karen Espelund og eies av trønderske kommuner, Trøndelag fylkeskommune og lokale museumsstiftelser.

Powered by Labrador CMS