Hyller Pink Floyd på nytt

«Surnadals Hyllest Til Pink Floyd 2023»

Fredag 24. februar 2023 er det premiere på en ny «Surnadals Hyllest til...» produksjon. Denne gangen skal det nok en gang dreie seg om Pink Floyd, det samme bandet som for nøyaktig 10 år siden.

Publisert

– Vi kjører et nytt Pink Floyd-show. Denne konserten vil bli litt annerledes enn den forrige, siden vi har gjort en det justeringer på settlisten. Vi har naturligvis beholdt de fleste hit-ene, men vi har byttet ut omtrent halvparten av låtene, og i tillegg lagt til noen av våre egne favoritter slik at vi får et godt og variert show, sier primus motor Rune Dalager.

Dette blir dermed den femte «Surnadals Hyllest til...» produksjonen på 10 år. Tidligere har flere artister og band blitt hyllet med konserter. I 2013 var det Pink Floyd, i 2015 Bruce Springsteen & The E Street Band, i 2017 David Bowie og sist, men ikke minst, Dire Straits i 2020.

Surnadals hyllest til Pink Floyd i Storstuå i 2013.
Surnadals hyllest til Pink Floyd i Storstuå i 2013.

Den kommende hyllest-konserten vil også bli den siste.

– Vi gir oss med dette konseptet etter at vi har spilt oss ferdig denne gangen. Vi har holdt på med dette i 10 år nå, og det er store og krevende produksjoner, spesielt økonomisk og tidsmessig. Selv om vi er kun surnadalinger med i bandet, så er vi 15 stykker som etter hvert er spredt rundt om i hele Norge. Det krever mye arbeid og langtidsplanlegging å få logistikken rundt produksjonene til å gå opp.

Flere av aktørene er både heltids- og deltids musikere og har mye jobb i helgene og ferier og høytider, samtidig som andre igjen har mer tradisjonelle «8-4-jobb», noe som gjør det ekstra utfordrende å finne nok tid til felles samlinger, forklarer han.

– Kvalitetskravene er veldig høye i alle ledd, og produksjonene er store og kostbare. Vi føler nok også at vi kanskje har tatt ut det vi greier av potensial i dette konseptet.

Prosjektet er organisert på samme måte som tidligere, med én intensiv helgesamling hver måned fram mot februar. Alle forbereder stoffet godt hver for seg på forhånd, og øver det sammen når de treffes. Med musikere av den kvaliteten som medvirker her, er det en veldig effektiv måte å gjøre ting på, synes Rune Dalager.

Til å begynne med legges det opp til to konserter i Surnadal Kulturhus. Det blir fredag 24. og lørdag 25. februar 2023.

– Så får vi se hva son skjer etter det, sier Dalager, og legger til:

– Vi digger «Pink Floyd» like mye nå som for 10 år siden, og det er gøy å spille denne musikken igjen. Vi har allerede hatt et par øvingssamlinger, og bandet låter utrolig bra! Vi mener å huske noe om at publikum var godt fornøyd for 10 år siden også, og bandet er jo blitt 10 år eldre og mer rutinert på disse årene, så det svinger til tider helt utrolig!

Hyllest-ensemblet består av den samme stammen som alltid, men et par nye fjes har kommet med etter «Dire Straits»-konserten:

Slagverk: Oddbjørn Sponås
Perkusjon: Frank Hannasvik
Bass: Torbjørn Kvande
Piano og synthesizer: Brage Kristian Einum
Orgel og synthesizer: Rolf Paulsen
Gitarer: Stein Boge, Jøran Normann og Ola Langli
Saksofon: Christian Cuadra
Backing Vocals: Astrid Hyldbakk, Lisa Botterli Flostrand og Gunn Astrid Hove
Vokalsolister: Halvor Drøpping og Torstein Snekvik
Prosjektleder/produsent: Rune Dalager
Teknisk leverandør: Bratthallen LIVE v/ Vegard Hoel.

ANNONSE:

Surnadals Hyllest Til Pink Floyd 2023

Billetter kan kjøpes på Surnadal Kulturhus sine nettsider eller i foajeen på kulturhuset.

Med de tidligere hyllestenes popularitet i minne er det bare å løpe og kjøpe for å sikre seg en plass!

Powered by Labrador CMS