Prosjekt 17 med julekonsert i Todalen kyrkje

Korsangere
Seks solister på "I en stall det store hendte"

Hentet opp perler fra skattekista

Strålende julekonsert i ei fredfull og julepynta Todalen kyrkje i regi Prosjekt 17 og Todalen sokneråd 

Publisert Sist oppdatert

Det var utvilsomt høytid i Todalen kyrkje søndag kveld da Prosjekt 17 og Todalen sokneråd inviterte til julekonsert. Bernt Bøe skrev i sin forhåndsomtale at de så det som si oppgave å dele høgtidsperler fra ei skattekiste med julemusikk - og det gjorde de sannelig.

Både korsang og allsang

Leder i koret Prosjekt 17, Bent Bøe åpna konserten med å dra både dagsaktuelle og historiske paralleller til juleferinger som ikke skjer under så fredelige forhold, før de åpna konserten med Eyvind Alnæs sin "Julemotett". 

Dirigent ønsker velkommen
Bernt Bøe ønsker velkommen til julekonsert

Konserten var en god blanding av korsang og allsang hvor koret inviterte de vel 60 oppmøte i Todalen kyrkje til å synge med. 

Kor og dirigent
Koret prosjekt P17 under ledelse av dirigent Bernt Bøe.

Etter allsangen var det klart for et stykke med seks kvinnelige solister, "I en stall det store hendte" før vi fikk med oss hele koret igjen på " Det tona i ei midnattsstund. 

Så fikk vi alle være med på "Jeg synger julekvad", før vi fikk en avdeling med koret, blant annet Jean Sibelius sin "Julvisa" med et rent mannskor.
Her kom to av konsertens  høydepunkter; "Sjå, i mørke vinternatt" og Bernt Bøe sin egen " Det står ei stjerne", som han har både skrevet tekst og melodi til, og selv arrangert. 

Mannskor
Mannskoret synger "Julvisa"

Velkomponert program

Det var et utrolig velkomponert og variert program koret Prosjekt 17, støttet av Tove Elin Strand på fløyte, Tor Strand på orgel og piano og Turid Røen Krokness som alt-solist, fremførte i Todalen kyrkje søndag kveld. 

Kor, dirigent og fløytist
Koret Prosjekt 17 med fløytist Tove Elin Strand

Det var både kjente og kjære julesanger, sammen med deler av store og berømte verker. Her må nevnes "Stille natt" med et rent damekor, "Berite dich, Zion", en arie fra Juleoratoriet, med solist Turid Røen Krokness og "Halleluja-koret" fra oratoriet Messias. 

Kvinnelig solist
Turid Røen Krokness som solist på "Bereite Dich, Zion" fra Juleoratoriet

Mektig avslutning

Hele konserten ble trygt og stødig ledet av korets dirigent og leder Bernt Bøe. Etter Mendehlsons "Ave Maria" fikk vi mektig avslutning på hele konserten med  "Deilig er jorden" hvor koret sang første og andre vers- før de inviterte hele kirken med på det tredje.

Etter konserten gikk ferden videre til  Åsskard kirke.

Powered by Labrador CMS