Torbjørn Lysaker Heggem Heggem har signert tre-års kontrakt med West Bromwich Albion

Torbjørn Lysaker Heggem med proffkontrakt i fotballens hjemland

Torbjørn Lysaker Heggem, med tette slektsbånd til Rindal, har signert treårs kontrakt med den engelske Championship-klubben West Bromwich Albion.

Publisert Sist oppdatert

Torbjørn Lysaker Heggem skrev i månedsskiftet under en treårs kontrakt med West Bromwich Albion (WBA) i engelske EFL Championship, nest høyeste nivå i England. 

Torbjørn er oppvokst på Byåsen i Trondheim, og spilte der for Astor.
I 2015, som 15 åring,  begynte han på Salmarakademiet, og skrev under amatørkontrakt med Rosenborg. I 2018 skrev han proffkontrakt med Rosenborg. Der ble han imidlertid utlånt til Ranheim i en toårsperiode og fikk sin eliteseriedebut der, før han i 2021 skrev kontrakt med Sandnes Ulf. I 2023 gikk turen videre til Sverige, hvor han de siste 1 1/2 årene har spilt for Brommapojkarna i Allsvenskan.

Fikk konkret tilbud

Torbjørn forteller at det var utvist interesse fra et par 2.Bundesligaklubber i et par overgangsvindu. Men det er forskjell på utvist interesse og et så konkret tilbud som det som kom fra WBA i sommer, og det gikk ganske raskt fra tilbudet kom til kontrakten var signert.

- Når kontrakten nå er signert, gjelder det først og fremst å lande her borte i England, sier Torbjørn, og få ordnet det praktiske. 

- Jeg bor fortsatt på hotell, så det neste blir å komme på plass i en leilighet og få kjøpt en bil. 

Planen er å finne en leilighet i Birmingham, ca.15 minutters kjøring fra WBA sitt treningsanlegg, hvor også flere av de andre spillerne på WBA bor. 

På treningsfeltet til WBA i West Bromwich

Torbjørn har trent med laget nå et par uker, og til helgen starter de med treningskamper i oppkjøringen til seriestart. 

Utfordrer med ambisjoner

- Det er et bra steg fra Allsvenskan til Championship, sier Torbjørn, og jeg er nok i en utfordrerposisjon til en fast plass på laget.

- Men jeg håper å kunne vise at jeg kan bli god nok, eller allerede er god nok til å få en plass på laget. Ambisjonen er å kunne få en fast plass blant de elleve som spiller fra start, da som stopper eller på en av de andre plassene i backrekka. 

WBA er en stor klubb, med lang historie i engelsk fotball, og de har en klar ambisjon om å rykke opp til Premier League etter neste sesong. 

- Det håper jeg å kunne være med å bidra til , sier Heggem. 

Småtrolluka og Romjulscup

Torbjørn har tette slektsbånd til Rindal, og har deltatt på Småtrolluka alle de sesongene han kunne. Han har også vært med som instruktør. 

- Det er synd at jeg nå går glipp av Romjulscupen i Surnadal, sier Torbjørn avslutningsvis. Der har jeg pleid å være med på rindalslaget "Hovmod" sammen med blant annet Lars Ole Heggem, Anders Grytbakk og Roy Bolme. 

- Vi har vunnet cupen de to siste årene, så det hadde vært morsomt å få vært med å vinne trippelen. 

Trollheimsporten ønsker Torbjørn lykke til i Championship og i West Bromwich Albion. 

West Bromwich Albion serieåpner borte mot Queens Park Rangers på Loftus Road lørdag 10.august.

Powered by Labrador CMS