Nytt fra Foldenfoto.net:

Ut i nærturen

Publisert Sist oppdatert

Publisert onsdag 14. april på Foldenfoto.net

"Ut i nærturen" var en TV-serie på NRK som gikk for noen år sia. Et enkelt, men koselig program! Programlederen tok med seg en person på en liten tur i vedkommende sitt nærområde. Selv likte jeg ekstra godt turen med statsmeteorolog John Smits, som hadde med seg Stormkjøkken og pannekakerøre. Og godt humør! Tok seg god tid på turen.

Selv rusler jeg ofte rundt i mitt eget nærområde. Tok med kamera i dag for å dokumentere været. Slet litt med å finne vårstemningen.

Sluddbyge da jeg passerte hytta Fribu, som ligger ved gardene Folden og Høgås i Rindal.

Gangbrua over Bøllu har fått seg en knekk og er avsperra. Den detter vel ned snart. Bygge ei ny bru, kanskje?

Gangbrua over Bøllu.

Lite vann i Bøllu akkurat nå. Men steinene er svært glatte. Skummelt å stå på dem. Måtte finne en tryggere måte: Hadde tatt på meg kraftige fjellstøvler og solide gamasjer som jeg trakk langt ned på skoene. Plasket over elva uten å bli våt. Fort gjort!

Noen lurer muligens på hvor jeg tar en luftetur, slik som i dag. Avstanden fra Tøfte (hvor jeg bor) til Dammen er bare knapt 1 km.

Mange serveringssteder har vært stengt pga. koronaen. Det slipper "mine" gjester å oppleve. Alltid mat å få! Men drikke må de sørge for selv. Tror de satser på noe alkeholfritt.

Jeg har hatt mange fôringsplasser. På forskjellige steder. Første år her ved Dammen var 2013.

Denne fôringsplassen ligger nedafor en grusterrasse med høye og flotte furutrær. Vi som holder til på Tøfte I og II, har døpt terrassen for Damrabben. Ser nesten alltid ferske spor etter rådyr og elg. Ei elgku holdt til i området i lang tid. Mange fugler trives også her!

Da jeg var her for akkurat ett år sia, 14. april 2020, blåste det noe forferdelig. De høye trærne svaiet faretruende. Plutselig hørte jeg et brak like bak meg og så at denne digre bjørke deisa i bakken så snøen fauk. Tid for å dra hjem, tenkte jeg.

Men i dag var det vindstille. Sluddbyger først på turen og litt yr senere. Benyttet en periode med oppholdsvær til å tenne bål. Nesten underlig at et så lite bål kan gi så mye varme. Godt å sitte der! Blir nok flere turer i nærområdet mitt. Og etter hvert også lengre turer.

Flere bilder fra denne turen, og mange andre turer, finner du på Foldenfoto.net

Powered by Labrador CMS