Fra formannskapsmøte i Rindal

3 Venner får investerings­tilskudd fra RUF

Publisert

Onsdag behandlet formannskapet i Rindal en søknad fra 3 Venner AS om investeringstilskudd til videreutvikling av bedriften og utviding av lokalene.

Næringsrådgiver Grete Elshaug la fram saka for formannskapet.

3 Venner AS søker om et investeringstilskudd på kr 100 000 i forbindelse med utvidelse av lokaler for innkjøp av inventar og utstyr. Deres visjon er beskrevet slik: «3 Venner skal være et spisested med hjemmekoselig atmosfære, der alle føler seg hjemme, og det tilbys kun hjemmelaget mat.»

3 Venner AS er et nystartet firma. Firmaet ble registrert i Brønnøysund 27.01.2022, og er ei videreføring av 3 Venner DA. Firmaet 3 Venner DA er under oppløsning.

Eiere av det nye firmaet 3 Venner AS er Birgitte Stokke, Camilla Løften og Nils Stokke, med like eierandeler. Birgitte Stokke og Camilla Løften er med i det nyoppnevnte styret, sammen med Kristin Merethe F. Bjørnås (styreleder) og Stian Bekken (styremedlem).

Birgitte Stokke har nå 100% stilling i bedriften. 3 Venner vil utvide åpningstidene for kafeen både på hverdag og helg. De vil utvide pub-tilbudet og åpne for flere arrangement, i tillegg større satsing på catering og salg av lokalemat. I forbindelse med utvidelse av virksomheten er det behov for å utvide dagens lokale. Det legges nå til rette for virksomhet i to etasjer. Ny etasje tas i bruk – på gateplanet, og det er derfor behov for en del investeringer.

I saken nevnes det også at Rindal kommune jobber med prosjektet «Rindal inn i framtida». Prosjektet har avdekket et behov for formelle og uformelle møteplasser, spesielt for kvinner og ungdom. I tillegg har flere som har svart i innbyggerundersøkelsen framhevet at de ønsker et mer «levende sentrum». Andre forhold som ble nevnt er ønske om et godt mattilbud kombinert med kulturtilbud. Med bakgrunn i deres visjon og at 3 Venner AS har tenkt å utvide åpningstidene både på hverdag og helg, vil dette bli et positivt løft for Rindal. Prosjektet støtter opp om mange innkomne ønsker i undersøkelsen og vil bidra til et mer «levende sentrum».

Det søkes om et investeringstilskudd på kr 100.000. Investeringsbudsjettet viser en totalsum på kr 437.500 inkludert egeninnsats. Søknadsbeløpet utgjør 23% av dette budsjettet. I lignende saker har Rindal kommune hatt som praksis å gi støtte fra 20% opp til 25% og. Kommunedirektøren foreslår derfor at søknaden på kr 100.000 innvilges, som tilskudd fra Rindal utviklingsfond.

Politikerne var utdelt positive til prosjektet. Det ble nevnt at dette er midt i blinken med tanke på ønskene som har kommet fram i arbeidet med «Rindal inn i framtida», og at det er veldig positivt at 3 Venner tør å satse og utvide virksomheten.

Ordfører Vibeke Langli uttalte at dette er ei skikkelig gladsak, som kommunen absolutt bør støtte, og at hun gleder seg til å se hvordan kafeen blir når det blir ferdig.

Kommunedirektørens innstilling ble enstemmig vedtatt av formannskapet. 3 Venner AS innvilges altså 100.00 kroner investeringstilskudd fra Rindal utviklingsfond.

Denne delen av "El-Co-bygget" skal bli kafe.

For ordens skyld nevner vi at formannskapsmedlem Kjetil Løften (Sp) ble erklært inhabil i behandlingen av denne saka.

Powered by Labrador CMS