Stavganggruppa

Stavgang til Igltjønna

Publisert

16.09.21

Da vi satte kursen mot Rindal og Igltjønna var det lett regn i lufta, men da vi var klare for stavgang tok regnet slutt, og vi fikk en fin tur med behagelig temperatur og en disig sol. Oppslutningen var svært bra med 31 stavgangere og 11 fra Surnadal videregående skole. Det var et trivelig bekjentskap med gjestene fra skolen, og tradisjonen tro hadde de bakt velsmakende sjokoladekaker som de serverte til pensjonistene. Tusen takk for serveringen og et trivelig lag.

En blir imponert over hva rindalingene har fått til med området rundt Igltjønna. Her er det stupetårn og massevis av sitteplasser utendørs og under tak. Stupetårnet er forresten nytt av året. Samtidig er det lekeapparater både for store og små. Det hevdes at badetemperaturen midtsommers er godt over 20 grader i vannet, og da kan en ikke klage på temperaturen for å hoppe uti. En regner med at rindalingene har lagt ned mange dugnadstimer for at anlegget står fram som i dag. Når samholdet er bra og innsatsen deretter er det utrulig hva man får til i fellesskap. Stien rundt tjønna er anlagt for mange år siden, med litt forbedringer og oppdateringer opp gjennom årene. Som kjent er det mange rindalinger som har hevdet seg godt i skisporet gjennom tidene, og det samme området har lysløype og gode treningsmuligheter for langrennsløpere.

Det var rikelig med sitteplass for alle i dag, og det vart en lang kaffepause i trivelige omgivelser før vi satte kursen hjemover.

Neste torsdag går turen til Betna-neset med parkering ved idrettsplassen.

Klare for tur
Kaffepause
Flott bygning med sitteplasser
Utstyr for de yngre
Flott stupebrett
Flotte omgivelser
Flott anlegg
Powered by Labrador CMS