Surnadal Pensjonistlag:

Ytre Haltbakken.

Stavgang fra Nordvik til Haltbakken

Publisert

Denne torsdagen var det oppmøte ved Rabbleet på Nordvik, som ligger ned for Sollia boligfelt. 29 spreke pensjonister startet ned Slettnesveien, videre forbi Åsbøhagen som er blitt en fritidsbolig som er utleid til tyske turister i sommerhalvåret. Videre langs en skogsvei før man kommer opp til Haltbakkveien. Litt lengre ned kommer en først til Sjøtrøa som også er blitt en fritidseiendom, og som de senere årene har satt opp mange nye bygg beregnet på fritidsaktiviteter. Denne eiendommen er på 28 mål dyrkamark, og den er meget velholdt til enhver tid.

Den første eiendommen en kommer til i Haltbakken er Skoglund, videre til hytta som var bygd av familien Ormset. Deretter Mellom-Haltbakken og Granlia, og ytterst Ytre Haltbakken.

Ved naustet til Mellom-Haltbakken har grendalaget på Nordvik satt opp postkasse for registrering av personer som går tur til Haltbakken. Den er godt besøkt både av nordvikgardinger og andre som kommer mer langveis fra.

Været var dessverre ikke det beste da vi startet med regnbyger, men etter hvert lyste det opp, og vi fikk en fin tur med høvelig tur-vær. Vi hadde alliert oss med Magnar Gjeldnes for bruk av gapahuken til kaffepausen. Riktignok er gapahuken stor, men i dag ble den for liten, og et 10-tall måtte ty til båtstøa for å nyte medbrakt. Likevel vart det en trivelig pause i godt lag, og det sosiale er like viktig som trimmen.

Neste torsdag møtes vi ned for Åsskard kirke.

På tur fra Haltbakken.
Kaffepause.
Flott eiendom ved sjøen i Sjøtrøa.
I Sjøtrøa er alt på stell til enhver tid.
Powered by Labrador CMS