Mann og to ungdommer. Ungdommene har sparringsutstyr og Teakwon-Do-klær.
Hovedinstruktør i Surnadal Taekwon-Do Klubb Kjell Gunnar Polden har god tro på at Aurora og Heidi vil gjøre det svært godt i VM.

Siste innspurt før VM

Publisert Sist oppdatert

Aurora Berle (19) og Heidi Fiske (17) har tidligere deltatt på EM to ganger hver som juniorer. I september representerer de Surnadal Taekwon-Do Klubb og Norge under VM i Tampere i Finland.

Første VM

Aurora og Heidi har begge drevet med Teakwon-Do fra de var 6-7 år. Dette er første året Aurora konkurrerer i seniorklassen.

Denne uken deltar de begge på sommerleir for voksne i Surnadal. Der er det treninger hvor landslagstrenere instruerer hver morgen fra mandag til torsdag.

4. september reiser surnadalsjentene sammen med familien til Finland for å delta på VM- Heidi som junior og Aurora som senior. Heidi er søster til Mari som tidligere har deltatt i VM selv. Nå er det lillesøster som representerer Norge.

Heidi skal gå mønster, og både Heidi og Aurora skal konkurrere i sparring.

Siden det er første gang de er på VM, gleder Heidi seg på å se nivået i hele verden.

Aurora er spent på å se forskjellen i å konkurrere som senior i forhold til junior.

Gode muligheter

Hovedinstruktør i Surnadal Taekwon-Do Klubb Kjell Gunnar Polden mener det ikke er tilfeldig at de har kommet seg så langt.

–De har ikke gått noen lett vei til VM. Disse to står på! Å bli så god, blir ikke av seg selv. Det er hard jobbing.

Han forklarer deres stå-på-vilje og gode innsats, og gir dem masse ros for deres innsats.

–De to har gode muligheter for å gjøre det bra. Jeg har stor tro på dem. De trener syv dager i uken uten ferie. De ofrer mye, men får mye tilbake.

Treningen innebærer styrke, kondisjon og Taekwon-Do. Den ene treningsøkta i uka trener de med Surnadal Taekwon-Do Klubb, og hver søndag drar de til Trondheim på trening med landslagssjefen. I tillegg underviser de barn og voksne hver uke.

Polden har virkelig trua på at de kan gjøre det veldig godt under mesterskapet, og så har han ekstra stor tro på dem fordi de stiller opp for fellesskapet i klubben hver eneste uke.

–Disse damene er gull, det er det ikke tvil om, smiler han.

Powered by Labrador CMS