Elevene som skal skrive for Trollheimsporten. Fra venstre: Torje Polden Rinnan, Vegard Lindvåg Bolme, Endre Olsen Kvande, Eiri Lysø, June Ranes, Hedda Moen Gjerstad og Linnéa Holten Fjærli. Ikke til stede: Martin Øysteinsson Sollid.

Et helt lag med nye skribenter på Trollheimsporten

Elevene på valgfaget Medier og kommunikasjon i 9. trinn på SUBUS skal skrive for Trollheimsporten. Det er et samarbeid som i første omgang er inngått ut nåværende skoleår, der elevene skal få reell, praktisk erfaring i medieproduksjon for en vaskeekte mediebedrift og lokalavis.

Redaktør for Trollheimsporten, Håkon Solem, synes det er et glimrende tiltak, og er glad for at lærer for valgfaget, Karina Jelle Pedersen, tok kontakt for å få til samarbeidet.

– Dette er først og fremst et godt tiltak som forhåpentligvis gir både motivasjon til å fortsette videre innenfor mediebransjen. Så husker jeg jo selv at skolen kan være i overkant teoretisk, så som Karina er inne på så blir det helt sikkert mye artigere å få se arbeidet sitt ute hos folk, sier Solem.

Det er åtte niendeklassinger som tar Medier og kommunikasjon i år. Frekvensen på innholdsproduksjonen er litt oppe i luften, men forhåpentligvis vil gjengen dukke opp på Trollheimsporten med en stor måneds mellomrom. Da vil elevene produsere saker om og fra skolen.

Lærer Karina Jelle Pedersen og Håkon Solem

– Dette blir bra og lærerikt for elevene. Det blir veldig bra for elevene å lage noe autentisk som folk faktisk får se. Jeg tror elevene kan få fram et perspektiv fra skolen som kanskje ikke kommer fram ellers.

– Og så håper jeg at samarbeidet kan være med å skape enda mer interesse for faget. Vi er i nedre sjikt for antall elever, så forhåpentligvis kan dette være med å motivere flere til å melde seg på. Så kan kanskje denne gjengen fortsette i neste skoleår, og en ny niendeklasse kan få sjansen, forteller Pedersen.

Det er ord også elevene sier seg enig i.

– Det er tøft at det vi skriver blir med på Trollheimsporten, og at det vi gjør på skolen blir sett av folk. Det er gøy å intervjue folk og være kreativ med spørsmål. Det er artig å prøve seg som journalist, sier June Ranes.

Powered by Labrador CMS