Slippfest på Litteraturhuset i Trondheim

Bokdebutant Edel Maria Landsem med novellesamlingen Andre og bedre historier.

Bokdebutant fra Rindal

Publisert Sist oppdatert

Endelig fikk bokdebutant Edel Maria Landsem sin slippfest på Litteraturhuset i Trondheim. Der fikk vi høre Edel Maria i samtale med redaktør i Cappelen Damm, Kari Joynt. Forfatteren leste høyt for publikum novellen Anatomisk perfeksjon fra boka si, ei novellesamling som har fått navnet Andre og bedre historier.

Edel Maria Landsem er oppvokst i Rindal og bor nå i Trondheim.

Vi fikk også høre Kristin Ribe som leste fra sin bok Lyte. Nina Rossing og Birgit Kvamme Lundheim som leste fra sine historier for ungdom, som ikke er utgitt enda.

Fra bokslippet i Litteraturhuset. På grunn av smittevernhensyn var det begrenset med plasser og bokslippet var utsolgt.

Fra forlagets debutanthefte har vi sakset redaktør Kari Joynt sin omtale av boka: "Det første ordet jeg kommer på når jeg leser Edel Maria Landsem, er sanselig. Et sug går gjennom fortellingene i Andre og bedre historier - et kaleidoskop av glamour, raseri mellom søsken, snøballkrig mellom samboere. Kvinnene hos Landsem har sterke dragninger, og en rastløshet som er lett å bli smittet av."

Kari Joynt, forlagsredaktør i Cappelen Damm, i samtale med forfatteren, Edel Maria Landsem.

Cappelen Damm presenterer boka som en burlesk og frekk novellesamling som handler om alt som kan skje når det veloppdragne og normale kolliderer med basale krefter i menneskenaturen. Leseren møter kvinner som opplever hverdagens små fortvilelser med de drømmer om reiser, selvrealisering, spenning og tilhørighet, og mens de kjenner på dype lengsler, utbrytertrang og trass.

Stolt forfatter viser fram boka si. Med god grunn, når debutantboka blir antatt av forlaget Cappelen Damm.

Trollheimsportens utsendte har ikke rukket å lese hele boka enda, men en foreløpig favoritt er novellen med en forholdsvis fordomsfull unnskyldning for å kjøpe seg en stor pose smågodt.

Mange rindalinger vil huske Edel Maria som leverandør av tekster og skuespiller for Rindal Revy og teaterlag. Med denne fornøyelige debutboka, spår vi at dette ikke blir det siste vi hører, eller leser fra forfatteren.

Forfatteren reiser nå til Oslo for å promotere boka, vi håper hun også kommer hjem til Rindal for å selge boka si snart.

Bokslippet ble avsluttet med boksalg og signering.
Powered by Labrador CMS