Pressemelding fra Svorka:

Ladestasjon i Skavlia
Ladestasjon i Skavlia

Nye ladestasjoner i Skavlia og Reslia

Skal du på hytta i romjula? Da er du kanskje en av de heldige.

Nå finner du nemlig topp moderne ladestasjoner i Skavlia og Reslia i Rindal – begge levert av Svorka. Glem rekkeviddeangst og stresset med å finne nærmeste lademulighet. Nå kan du ta deg en skitur og komme tilbake til ferdigladet bil.

– På Skavlia har vi to ladere, en hurtiglader der du får 30 kW og en normallader der du får opptil 22 kW, som for de fleste elbiler i dag betyr at de får 11 kW. I Reslia har vi installert en normallader. Det sier kanskje ikke så mye for folk flest, men når du normallader bilen din lader du med en effekt fra 3,6 kW opp til 22kW, avhengig av bilens ombordlader og ladepunktet. Da handler det altså om hvor lang tid det tar for deg å lade opp bilen. Desto høyere effekt, desto kortere ladetid, forteller Håkon Solvik, konsernleder for teknologi i Svorka.

Betal med kort

Overbygg, ladestason Skavlia under oppføring
Overbygg, ladestason Skavlia under oppføring

Laderne er svært enkle å bruke. Du slipper å laste ned apper, skaffe deg egne brikker eller opprette bruker. Du betaler med kort, som kan tæppes, dras og settes inn. Du plugger ladekabelen i bilen og velger riktig lader i betalingsterminalen. Akkurat slik som vi var vant til når vi fylte drivstoff i gamle dager.

Pilotprosjekt

– I Skavlia kom initiativet fra en hytteeier, som mente vi skulle hatt en ladestasjon der. Vi tente umiddelbart på ideen og så på dette som en fin mulighet til å teste ut hva kundene vil ha på slike utfartssteder. Det er lærerikt for oss å se både lademønsteret og etterspørselen, sier Solvik.

Det finnes flere ulike typer ladere. For folk som er på gjennomreise og må lade på turen er det lynlading over 50 kW som er tingen. Mens laderne på Skavlia og Reslia er såkalte destinasjonsladere. De finner du gjerne på steder hvor folk skal være over lengre tid og har tid til å vente, som ved attraksjoner eller populære turmål.

ResliaClick to add image caption
ResliaClick to add image caption

Planer om flere

– Da vi for 1 år siden valgte å satse på ladestasjoner så vi at det var et stort behov, men få kommersielle aktører som etablerte ladestasjoner innenfor markedsområdet vårt. Hittil har vi etablert ladestasjoner ved Varig Orkla Arena og oppgradert laderen ved Valsøya til en lynlader. Etter vinteren venter vi å få på plass ladestasjoner både ved Best Fannrem og YX Rindal, sier Solvik, som har flere prosjekter han jobber med, både lynladere og destinasjonsladere.

Lokal elbillader

– Det som gjør dette prosjektet litt ekstra artig er at alle ladestasjonene våre er levert av EMES, og dermed så lokale som de kan bli. Med forretningsadresse i Surnadal og omtrent bare rindalinger og surnadalinger som jobber der er EMES-laderen noe så sjeldent som en lokal elbillader.

–Vi er fortsatt på utkikk etter ladeprosjekter i nedslagsfeltet vårt, både for lynladere og destinasjonsladere, avslutter Solvik, som gjerne tar imot tips til aktuelle steder.

Våre ladestasjoner finner du her:

Varig Orkla Arena

Valsøya

Skavlia

Reslia

Best Fannrem (planlagt)

YX Rindal (planlagt)

Powered by Labrador CMS