To damer foran et bord med varer som kan utgjøre et privat beredskapslager.
Ingrid Haltli og Ann Elin Brønstad viser fram eksempler på langtidsholdbar mat og utstyr som det er lurt å ha i sitt eget beredskapslager hjemme.

Egenberedskap i sanitetens uke

Publisert Sist oppdatert

Denne uka er sanitetes uke, og årets tema er "omsorgsberedskap for trygge lokalsamfunn".

Mandag markerte Rindal sanitetsforening starten på sanitetens uke med åpent hus på Rindal Frivilligsentral. Der delte de ut informasjon, "Du er en del av Norge beredskap - råd om egenberedskap", og de viste eksempler på hva som bør (og må) finnes i hjemmet hvis en krise skulle oppstå. 

Nå det gjelder egenberedskap er det er anbefalt for alle å ha et lite lager med mat og vann, og andre nødvendige forbruksvarer, til minst tre dagers forbruk hjemme. Det bør være minst tre liter vann pr person pr dag. Vann er holdbart i lang tid hvis det oppbevares mørkt og kaldt. Det er også anbefalt å ha noen kontanter liggende.

Ann Elin Brønstad og (t.h.) og Ingrid Haltli, som viser fram teksten på ryggen på t-skjorta til omsorgsberedskapsgruppa.
Ann Elin Brønstad og (t.h.) og Ingrid Haltli, som viser fram teksten på ryggen på t-skjorta til omsorgsberedskapsgruppa.

På arrangementet  på Frivilligsentralen var det også loddsalg til årets sanitetsbasar, og gratis kaffe og bakels til alle som kom innom.

Ca 15 personer rundt tre kaffebord.
Mange kom innom.

Senere i uka vil sanitetsforeninga spandere frukt på alle barnehage- og skolebarn.

Sanitetsbasaren arrangeres på Eldresenteret i Rindal torsdag denne uka. Arrangørene håper på godt oppmøte og god gammeldags basarsøg, med mange flotte gevinster. Det blir også mer informasjon om egenberedskap på basaren, og Kor Gøttj kommer innom og synger.

Powered by Labrador CMS