Byr på ekte krambodstemning

Lørdag åpner Astrid Teilgård-Hoem Krambua Utigard hjemme på gården på Kvendbøen på Eidet. Her byr hun på ekte gammeldags krambodstemning med mye spennende innhold.

Publisert Sist oppdatert

Astrid og familien kjøpte ei stor lån på Kvendbøen for noen år siden. Nå har Astrid innredet kammerset ved stua som en gammeldags krambod. Her skal hun selge litt av hvert, fra interiør, bruktgjenstander, selvlagde dekorasjoner og maleri til godteri.

-Det er mye å gjøre før åpningen. Det kommer stadig nye varer. Faktisk kommer det nye varer i morgen, men Jeg rekker ikke å få dem på plass før åpningsdagen på lørdag. Jeg får satse på å rekke det neste uke, smiler Astrid. Dermed blir det mer nytt å se for den som tar turen over helga også.

Butikken blir åpen mandag til torsdag klokken 11–17, samt lørdager i oddetallsuker klokken 12-16. Sjøl bor hun på andre sida av døra, så hun har god kontroll på om det kommer kunder.

Store øyne

Det hele begynte som et stunt til sønnens konfirmasjon i sommer. Da satte hun opp bod i kammerset for de yngste gjestene, der fikk de «kjøpe» godteri.

-Det ble hektisk i krambua, og mange store øyne.

Og det forstår vi godt. Butikken er et fargerikt eventyr. Hyller og disker er fulle av godter og bokser av alle slag. På disken står en glitrende dekorasjon, og på hyllene bak, skimter vi flere av samme sorten.

-Der har blitt litt jul her også, sier Astrid. Nå begynner julevarene å komme i butikkene, så jeg fant ut at jeg ville sette ut mine juleting, siden jeg åpner på denne tiden av året. Og så elsker jeg jul, da.

Litt jul er det også blitt plass til
Litt jul er det også blitt plass til

Anerkjente merker

Vi blir geleidet opp trappa. Oppe i andre etasje er det blitt plass til småmøbler og interiørartikler, gamle og nye. Astrid er også en habil hobbymaler, og byr også fram egne malerier og dekorasjoner.

-Det kan jo hende noen kan være interessert, sier hun beskjedent.

Astrid byr også på egenproduserte bilder og dekorasjoner
Astrid byr også på egenproduserte bilder og dekorasjoner

Prismessig legger hun seg forholdsvis lavt. Andre mener hun skal gange innkjøpsprisen med tre, men det synes hun blir for dyrt. Hun vil heller får solgt varene litt billigere enn å sitte brenne inne med ting. På åpningsdagen tilbyr hun 20 prosent på hele butikken.

Astrid er forhandler for anerkjente merker som Tante Pose, Chic Antique, Børskompagniet, Trend Collection, Inspirasjon Forlag og Dropsfabrikken. For øyeblikket er hun fullt opptatt med å få kramboden opp og gå, men etter hvert vil hun også starte nettbutikk.

-Jeg har alltid hatt interesse for gamle ting, sier Astrid.

En av den gamle tingene er det 111 år gamle kassaapparatet. Et skikkelig klenodium. I dag vil nok det meste av handelen vil nok foregå via kortterminalen og på vipps. Men kassaapparatet fungerer enda, og gir fra seg et nostalgisk pling når skuffa åpnes. Her er det ekte krambodstemning.