Pressemelding:

Talgø har blitt Miljøfyrtårn

Etter et målrettet og solid miljøarbeid over tid blir Talgø MøreTre AS 8. september offisielt tildelt sertifikatet som viser at de er sertifisert som Miljøfyrtårn.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ingen tvil om at miljøarbeidet blir stadig viktigere, uavhengig av hvilken bransje du jobber i, sier daglig leder i Talgø MøreTre AS, Hallvard Brusethaug.

– Vi opplever at trelastbransjen i aller høyeste grad er opptatt av klima og sirkulærøkonomi, og har derfor jobbet målrettet med miljøsertifisering i mange år allerede. Alle våre royalimpregnerte produkter er miljøsertifisert, og det var derfor naturlig at vi nå tok det neste steget og rettet blikket mot egen organisasjon.

Miljøfyrtårn-ansvarlig i Talgø, Reinhard Wichmann, opplyser at selve sertifiseringsprosessen har vært både nyttig og lærerik for bedriften.

– I Talgø har miljø alltid stått på agendaen, men i prosessen med å bli Miljøfyrtårn har vi fått strukturert det hele på en langt bedre måte, og etablert KPI’er og konkrete planer som vil gjøre arbeidet enklere i fortsettelsen. Det er imidlertid nå den virkelige jobben starter, og vår årlige klima- og miljørapport vil vise oss om pilene fortsetter å peke i riktig retning i årene som kommer.

– Talgø ønsker å være en fremtidsrettet organisasjon, hvor etikk, ansvarlighet, bærekraft og lønnsomhet går hånd i hånd, påpeker Hallvard Brusethaug.

– Vi er svært stolte over å være en Miljøfyrtårn-bedrift, og er sikre på at dette også verdsettes av kunder, leverandører og øvrige samarbeidspartnere. Nå er vi klare til å gjøre vår del, nemlig å fortsette jobben med kontinuerlige forbedringer i egen organisasjon, til det beste for miljøet.