Jon Moen og Steffen Møkkelgård med lille Anders (9 mnd.) har plassert seg taktisk på hver sin side av kampanjereolen sin. Gunn Mari Moen i bakgrunn.

Ett år i nybutikken

Publisert Sist oppdatert

Det har nå gått ett år siden RBL AS åpnet sin nye butikk på den gamle meieritomta i Rindal.
– Det har gått veldig bra siden nyåpningen, sier Steffen Møkkelgård hos RBL.

For selv om RBL, i likhet med resten av verden, har opplevd vanskeligheter med tilgjengelighet og levering av varer i forbindelse med pandemi og nå senere krigføring, har omsetningen økt med cirka 8 millioner i 2021.

– I butikk har omsetningen økt med ca. 3 millioner, og på scooter/ATV har vi økt med ca. 2 millioner. Særlig er økningen på scooter/ATV gledelig med tanke på leveringsproblemene vi har hatt, sier Møkkelgård.

– Vi ser at det langt mer synlige lokalet langs Fv. 65 tiltrekker flere kunder. Og så får vi jo vist fram varene og stilt dem ut nå, i stedet for at de støver ned eller ligger sammenbrettet på et mørkt kott.

Steffen og Anders Møkkelgård vil satse mer på scooter og ATV i tiden fremover.

Den tredje og siste delen av omsetningsøkningen hos RBL er det en kontrakt om fire nye tankbiler på Fosen som står for, med en økning på ca. 3 millioner. Det er Ola Inge Svinsås som er transportsjef hos RBL, så derfor har Steffen Møkkelgård tatt over mer i selve butikken.

– Veien videre nå dreier seg om å videreutvikle butikken og sortimentet, sier Møkkelgård. Vi har kontrakter med Can-Am og Skidoo, og salget av ATV og snøscooter har økt betraktelig etter at vi fikk de merkene i tillegg til Lynx. Vi satser nok enda mer på scooter og ATV fremover.

Daglig leder hos RBL, Jon Moen, er enig med det Møkkelgård sier.

– Fremtiden ser lys ut. Det er hektiske dager, og særlig nå når vi har tre personer som driver med barselpermisjon, sier Moen med referanse til blant annet ovennevnte Steffen Møkkelgård.

– Leveringsproblemene går ikke vekk med det første, og for eksempel er det å skaffe nok batterier et kjempeproblem.

– Vi har nok penset mer over mot privatmarkedet de siste årene, og særlig ser vi en økning i kunder nordfra, opp til Orkanger kanskje, sier Moen.

Ei som også kjenner den økte aktiviteten på kroppen er Gunn Mari Moen, som begynte hos RBL etter at de flyttet inn i nybutikken. Gunn Mari er ansatt som økonomisk og administrativ leder, men også hun tar sin del av innsatsen i butikken.

– En bratt lærekurve, men det er bra, beskriver Gunn Mari Moen sine ti første måneder hos RBL som.

– Det har vært full fart helt siden jeg startet for ti måneder siden, men særlig nå på vårparten har det vært ekstra høy fart. Det har vært en bratt lærekurve, men det er bra. Vi har både artige kunder og artige varer, så det er veldig gøy, smiler Moen som har 18 års erfaring fra VVS-bransjen.

Powered by Labrador CMS