LESERINNLEGG:

Dordi Skuggevik
Dordi Skuggevik

Samferdselsutvalget M & R vedtok igår tunell/bru i Todalsfjorden!

Publisert

HURRA:

Samferdselsutvalget i M & R vedtok igår - kort tunell/bru i Todalsfjorden! De støtter slik de fornyede vedtakene dagen før i ekstraordinære møter i kommunestyrene i Surnadal og Sunndal.

Sunnmøringene støtter også dette, fordi sunnmøringene forstår at Todalsfjordkryssingen er nøkkelen til å åpne den indre snarveien uten høgdedrag Ålesund - Trondheim for næringslivstrafikken.

Denne veien gjør det mulig for næringslivstrafikken å unngå Strynstigningene, Romsdalstigningene, Gråurda og Hemnkjølen. Næringslivstrafikken får nå en gjennomfartsvei uten høgdedrag, og uten undersjøisk tunell som tungtransporten har fryktet.

Økningen av næringslivstrafikken over Todalsfjorden vil nå tvinge fram den nye veien som har vært stukket 2 ganger (!) på sørsida av Røvsgrenda, der Fylket, med stor uforstand, nå isteden - sprenger seg vei gjennom hager og over trapper og desimerer utearealet for Røv Mølle i Røvsgrenda. Et stort mistak!

Fylkestinget MÅ nå følge opp kommunestyrevedtakene og vedtaket i Samferdselsutvalget. Dette betyr at spaden snart er i jorda. Det skulle den vært for et år siden, da Nordøyvegen ble åpnet. Mens Nordøyvegen ble opparbeidet, skulle forberedelsene til Todalsfjordkryssingen vært gjort. Det forstår nok Fylket, siden de nå har fått så stor fart på seg.

HURRA!

Glærum, 1. juni 2023.
Dordi Skuggevik

Powered by Labrador CMS