LESERINNLEGG:

Mann med svart skjorte og brun blazer. Portrettbilde av Nils Petter Tonning
Nils Petter Tonning

Helseplattformen

Publisert Sist oppdatert

Kommunestyret i Surnadal gikk inn for en tjenesteavtale med Helseplattformen.

Surnadal FrP gikk for å utsette tjenesteavtale med helseplattformen i siste kommunestyremøte. Målet med helseplattformen er en innbygger - en journal. Det er kjempebra visst vi kommer dit at dette vil fungere bra og alle er fornøyd med tjenestene i helseplattformen. Sammen med helsetjenesten i Midt-Norge utvikler og innfører Helseplattformen en ny, felles pasientjournal for både kommuner, sykehus, fastleger og avtalespesialister. HelsaMi er Helseplattformens innbyggerportal. Den 12. november 2022 ble journalsystemet Helseplattformen, levert av amerikanske Epic Systems, innført ved St. Olavs hospital.

Fram til nå har en del gått utover pasientsikkerheten. 2504 brev har kommet på avveie. Mange ting er ikke på plass enda. Dette er en kostnad på 18 mill. for Surnadal Kommune. Derfor ønsket vi ikke å innføre tjenesteavtalen enda før mer er på plass. Vi sier ikke nei til helseplattformen, men ønsket en utsettelse før innføring for å se hvordan den fungerer framover og flere utfordringer blir løst.

5.mai skrev Dagens Medisin. Slitasjen og trettheten blant legene bekymrer meg, sier legepresidenten. – Vi skulle aldri tatt i bruk en så uferdig løsning, sier sykehusdirektør.

Denne usikkerheten gjorde at Surnadal FrP gikk for en utsetting av plattformen til flere ting er på plass, noe resten av kommunestyret ikke var med på. Da er det bare å håpe at dette vil gå seg til etter hvert.

Nils Petter Tonning

Surnadal FrP

Powered by Labrador CMS