Lars Inge Røen og Else Marie Sandø.

Heder og ære til gode elitemelk-produsenter

Tine har foretatt sin årlige tildeling av utmerkelser for melk av topp kvalitet. 111 melkebønder i Norge mottar Sølvtina, mens 20 melkebønder mottar Mjølkespannet, skriver Tine i en pressemelding. En av mottakerne av Mjølkespannet er fra Rindal, og hele sju melkebruk fra Rindal og Surnadal får Sølvtina.

Publisert Sist oppdatert

Lars Inge Røen fra Rindal hedres med Mjølkespannet etter utrolige 9100 sammenhengende dager (25 år) med elitemelk.

Disse produsentene hedres med Sølvtina etter 5500 sammenhengende dager (15 år) med elitemelk:

-Magni og John Arve Haugen, Surnadal (ikke til stede ved tildelingen)
-Line og Ola Nordvik, Surnadal
-Ståle Reiten, Surnadal
-Frode Storås Fosseide, Rindal
-Birgitte Kattem og Eirik Landsem, Rindal
-Ingrid Løfaldli og Leif Magne Rindalsholt, Rindal
-Jan Atle Møkkelgård, Møkkelgård Nestun-Nordvang Samdrift DA, Rindal (ikke til stede ved tildelingen)
-Stian Møkkelgård, Møkkelgård Nestun-Nordvang Samdrift DA, Rindal (ikke til stede ved tildelingen)

Line og Ola Nordvik.
Ståle Reiten
Frode Storås Fosseide og Gry Berggård.
Birgitte Kattem og Eirik Landsem.
Ingrid Løfaldli og Leif Magne Rindalsholt.

Tildelingen skulle normalt ha skjedd i april, men kunne ikke gjennomføres før 4. oktober på grunn av pandemien.

Ikke en eneste glipp

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka blir klassifisert som «elitemelk». Melka blir analysert for en rekke parametre. I tillegg er det krav om godt dyrestell. Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, blir hedret med Sølvtina, og de som greier det hver eneste dag i hele 25 sammenhengende år blir hedret med Mjølkespannet.

Melka fra hver melkeprodusent skaper 2,4 nye årsverk utenom gården!

En rapport fra Samfunnsøkonomisk Analyse viser at hver av de norske melkeprodusentene skaper 2,4 årsverk utenom gården av sin melkeproduksjon. I tillegg kommer ringvirkningene av kjøttproduksjon og andre produksjoner på gården.

Kvalitet, dyreomsorg og lokal verdiskaping Styreleder Marit Haugen er stolt over hvor dyktige og grundige mottakerne av Sølvtina og Mjølkespannet er. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode rutiner, grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdrifta, og ikke minst god dyreomsorg.

– Jeg er stolt og imponert over mine yrkessøstre- og brødre som står på hver eneste dag i så mange år for å produsere mjølk av ypperste kvalitet til det norske folk. Det er denne kvaliteten som er vårt aller beste fortrinn i konkurranse med utenlandske aktører. Jeg tør påstå at ingen kan slå oss her. Dette kommer ikke av seg selv. Det handler om stolthet for faget og god omsorg for dyra. Nye tall viser at vi melkeprodusenter skaper store verdier utenfor gården. Det setter innsatsen fra de dyktige melkeprodusentene i et ekstra positivt lys, sier Marit Haugen.

Powered by Labrador CMS