Leirfivellandet:

Hovedroller: Fra venstre Line Indergård, Hanne Moen Fiske og Gøran Bolme

Prøvene i gang på Kleiva

Lørdag satte gjengen i stykket Leirfivellandet i gang med de første prøvene på Kleiva, der forestillingen skal spilles neste lørdag.

Publisert Sist oppdatert

-Det blir en mellomting mellom spel og teater, sier Tuva Telstad, som står bak forestillingen sammen med far Karstein og mor Hjørdis. Musikken er av Famntak, hovedsakelig tatt fra deres to siste album.

Stykket kretser rundt hovedpersonene Ivarda (Hanne Moen Fiske) og Karl (Gøran Bolme). Surnadalingen Karl henter Ivarda hjem med fiskebåt fra Honningsvåg. Ivarda skulle bli oldemor til Tuva Telstad, og i stykket møter vi dem på 1910- og 1920tallet, der de strever med å lage seg et liv i bygda.

Den tredje store rollen i stykket innehar Line Indergård, som spiller Ivardas venninne og støttespiller. Til sammen er det 40 aktører i sving.

Artig med noe "annet"

-Det sitter godt til å være første gang, sier Telstad etter gjennomkjøring av den første av omtrent 10 scener.

Ellers består besetningen av skuespillere i alle aldre.

-Det er fint å kunne ha med både nye talenter og veteraner, sier Telstad.

Tuva er produsent, mens Maria Cecilie Sandbæk står for regien. De to møttes på Peer Gyntspelet på Gålå, der Tuva jobbet som koordinator, mens Marie Cecile var på scenen. Tuva inviterte Sandbæk til å være med til Surnadal og Leirfivellandet.

Regissør Marie cecilie Sandbæk instruerer skuespillerne på Kleiva

-Det er artig å få til noe annet enn innendørs forestillinger. Folk er vant med forestillinger i Storstua på Kulturhuset, men her presenterer vi tekst og musikk i ne annen drakt, sier Telstad.

Billettsalget er i gang, og Telstad sier seg positivt overrasket over salget så langt, men forventer at størstedelen kommer utover uka, og på Kleiva.

-Folk vant til at de kan kjøpe billetter ved inngangen på Kleiva, for det er ubegrenset med plasser her, så det kommer nok til å bli en del salg da også, tror Telstad.

Les tidligere sak om forestillingen her

Powered by Labrador CMS