Magne Løfaldli, Leif Magne Røen og Ole Geir Schanke har planene klare for Boktafestivalen på Trøknaholt camping midt i august.
Magne Løfaldli, Leif Magne Røen og Ole Geir Schanke har planene klare for Boktafestivalen på Trøknaholt camping midt i august.

Bokta har mye å by på - nå også egen festival!

Midt i Rindal kommune ligger Bokta, hvor noen ildsjeler i flere år har lekt med tanken om å lage et eget lokalt arrangement. Nå er planene klare, og lørdag 13. august braker det løs med historiens første Boktafestival på Trøknaholt camping.

Publisert Sist oppdatert

For de som er litt mindre lokalkjent, eller ikke er gamle nok til å ha satt seg inn i navna på ulike grender i bygda, så er Bokta er det geografiske området som omfatter gamle Løfall skolekrets, fra garden Lauvlia og Stokkøyan industriområde nederst og opp til Vintervoll og skiltet med "Rindalsskogen", hvis man holder seg til fylkesveg 65.

Det er en kjent sak at Bokta har mye å by på; bakeri, bryggerier, barnehage og bensinstasjon, for å nevne noe. Her finner du også treprodukter og taksidermist, for ikke å snakke om mye humor og musikalsk mangfold!

Nå har boktingene lyst til å vise fram noen av de mange spesialitetene som finnes i området, og Trøknaholt camping er en veldig fin plass for et slikt arrangement.

Fortsatt ledige billetter

Lørdag 13. august blir det både Boktadag og Boktakveld på campingen. På dagtid blir det solgt billetter ved inngangen, og det er fritt fram for alle som vil ta turen innom. På kvelden er det satt et tak på antall deltakere, på grunn av matserveringen. Det er fortsatt billetter å få kjøpt, men billettsalget avsluttes 10. august, så her må man planlegge deltakelsen på forhånd. I skrivende stund er ca. halvparten av billettene solgt.

Arrangørene presiserer at man ikke trenger å være bokting for å delta, men en viss kjennskap til Bokta vil være en fordel.

Det blir satt opp telt på campingområdet til festivalen, men dersom det blir for dårlig vær så lover arrangørene at arrangementet blir flytta innendørs, til et lokale som er stort nok.

'Festivalområdet' på Trøknaholt camping.
"Festivalområdet" på Trøknaholt camping.

Boktas historie

Mange Løfaldli forteller at det tidligere har vært arrangert noen lokale historiekvelder i Austistua Trønsdal, men der har det vært et veldig begrenset antall deltakere.

– Der har Jon Solem snakka en del om den nyere fortid, men nå starter vi helt tilbake i istida, sier Magne Løfaldli.

Jahn Gunnar Opsal, som er geolog, skal snakke om Boktas historie og skapelse fra istida, blant annet elvameler som består av morenemasser fra overgangen mellom is og sjø.

Jon Solem har god kunnskap om nyere historie, fra middelalderen og framover, og skal fortelle om det, før Ragnhild Stavne Bolme tar over med enda nyere historie, om noen av husmannsplassene i Bokta.

Omvisning, mat og kulturelle innslag

Det blir omvisning på verkstedet til Leif Magne Røen, der han produserer barnekjelker og hagemøbler, og på taksidermi-verkstedet til Ole Geir Schanke. Han er for øvrig tidligere verdensmester i sitt fag. Både Leif Magne og Ole Geir bor og arbeider på Trøknaholt, hvor de også leier ut campinghytter til laksefiskere om sommeren.

På Boktadagen blir det salg av kaffe og kaker. Det blir også salg av bakervarer fra gardsbakeriet Hæmstelt og flatbrød fra Vintervoll. Det blir kulturelle innslag med sang og musikk av Airo og Ane, som er naboer oppe på Trønsdalen. I tillegg blir det sang og musikk med Marit og Ronny, og musikk med Boktas toraderensemble, som består av Marit, Ronny og Martin.

Hans Magne Brønstad skal opptre på Boktakvelden. Her flankeres han av Marit Ingeborg Bakk og Eva-Britt Skjølsvold fra arrangementskomiteen.
Hans Magne Brønstad skal opptre på Boktakvelden. Her flankeres han av Marit Ingeborg Bakk og Eva-Britt Skjølsvold fra arrangementskomiteen.

Boktaøl og boktahistorier

På Boktakvelden blir det ølsmaking fra Boktas to bryggerier, som er Trøkna Bryggeri på Rønningen og Boktens bryggeri i Øyen, og det blir servering av grillmat fra gårdsslakteriet Sylte. Arrangøren har skjenkebevilling, så det blir salg av både øl og vin.

Flere lokale underholdningskrefter stiller opp om kvelden. Det blir mer musikk fra Boktas toraderensemble, sang av Kari, musikk med Gro og Kåres blåseensemble, og sang av Hans Magne. Det loves også sanger med lokale tekster.

Flere stiller opp og forteller boktahistorier, og enkelte vil kanskje kjenne seg igjen i noen av dem. Arrangørene oppfordrer ellers alle å komme med gode historier fra Bokta.

Karstein Mauset har det tekniske ansvaret, med lyd og lys og underholdning, og han synger og spiller utover kvelden. Det blir også mulighet for en svingom, om noen har lyst til det.

Det er begrenset med parkeringsplasser på selve campingområdet, men det er også muligheter for parkering på veien på andre sida av brua. Det blir parkeringsvakter som viser hvor man kan sette fra seg bilen, lover Leif Magne Røen.

Alt ligger altså til rette for en trivelig dag i Bokta i midten av august. Magne Løfaldli oppsummerer det slik:

– Det er fullt program, god underholdning, og artistene er i verdensklasse.

Powered by Labrador CMS