Åpning av utstillinga "Perler i åkeren" av Randi Skrøvset Hatle:

Til minne om en livskunstner

Lørdag ettermiddag kunne Sverre Hatle og Anna Hatle Nymo, i samarbeid med Surnadal kunstforening, vise frem en allsidig utstilling til minne om Randi Skrøvset Hatle.

Publisert Sist oppdatert

Mange tok turen til kulturhuset for å se utstillingen og høre Sverre Hatle og Anna Hatle Nymos beretninger om kunstnerens liv og verker.

Marit Elin Eid fra Surnadal kunstforening ønsket alle velkommen. Hun forteller at familien setter stor pris på det store oppmøte, og er glad kunstforeningen kunne være med å støtte arbeidet med å få minneutstillingen på plass.

Marit Elin Eid overrekker blomster til familien

Sverre Hatle fikk publikum til å både le og gråte med sine fortellinger om Randi og hennes mange kunstneriske prosjekter. Han forsikrer publikum om at Randi ville ha satt pris på dages arrangement, selv om hun trolig også ville sagt «di jær nå så aljt færr mukjy tu di».

Anna Hatle Nymo gir under sine beretninger publikum et innblikk i sin mors språk og personlighet. Randi var aldri opptatt av å følge trender, det som kunne betegnes som «jåleri» var noe hun mislikte dypt, og klisjeer og store ord var ikke hennes måte å formidle kunsten sin på.

- Det jordnære var det som betydde noe for henne, forteller Nymo.

Anna Hatle Nymo

Utstillingens åpningstider vil du finne på Kulturhuset og på Kunstforeningens facebookside. Det er også mulig å se utstillingen utenom åpningstidene. Da kan man henvende seg til resepsjonen eller ta kontakt med Sverre Hatle.

Randi brukte gjerne naturen som tema, men også ofte som redskap og hjelp til å lage selve kunsten
Familien tror utstillingen representerer Randi på best mulig måte, og at den er like nyskapende som henne.
Randi var en allsidig kunstner, og var begavet både innen maleri, poesi, keramikk, tekstil og annet håndarbeid.
Powered by Labrador CMS