Krafttak mot kreft:

Lars Kristoffer Kårvatn Moen og Una Langeland Gravvold

En aksjon med et tema som berører svært mange

I år, som i fjor, stiller Surnadalsrussen som bøssebærere for aksjonen Krafttak mot kreft. De ønsker å oppfordre alle til å støtte saken, både gjennom donasjoner, men også at flere stiller som bøssebærere i uken som kommer. Samtidig håper de dette skal fortsette som en tradisjon for Surnadalsrussen i årene fremover.

Publisert

I fjor var Surnadalsrussen for første gang med som bøssebærere for å støtte Kreftforeningens aksjon “Krafttak mot kreft”.

I år skal pengene gå til forskning på kreft med spredning. Kreftforeningen skriver på sine sider at det heldigvis er mange som overlever kreft i Norge, også de som har kreft med spredning. At noen har kreft med spredning vil si at det per i dag ikke eksisterer noen behandling som kan helbrede en pasients spesifikke type kreft med spredning. Men med mer støtte til forskning, vil dette kunne bli mulig i fremtiden.

Surnadalsrussen kommer til å gå med elektroniske bøsser mellom 8. og 10. mars. Rutene de har planlagt så langt ligger både i Rindal og Surnadal. I håp om å kunne gå enda flere ruter, ønsker russen å oppfordre de andre klassene på skolen til å melde seg som bøssebærere.

- Vi håper at flere på skolen, ikke bare vi som er russ, melder seg til å gå med bøsser. På den måten vil vi få muligheten til å dekke enda flere områder både i Rindal og Surnadal, sier russens visepresident, Una Langeland Gravvold. Hun legger til at de også oppfordrer næringslivet i dalføret til å gi støtte til aksjonen, og at de kommer til å kontakte et utvalg bedrifter direkte.

Et sårt tema

De aller fleste av oss har eller har hatt en relasjon til noen som har blitt rammet med kreft. Både russepresident Lars Kristoffer Kårvatn Moen og Una forteller at de har opplevd sykdommen på nært hold, og håper årets innsamling vil føre til bedre fremtidsutsikter for de som får denne diagnosen.

- Vi håper at vi gjennom innsamlingen får inn mye penger, forhåpentligvis selv uten fysiske bøsser, sier Lars Kristoffer.

I fjor samlet russen inn ca. 50 000 kr, noe som var et svært godt resultat. Årets kull har et håp om å kunne samle inn opp mot 100 000 kr.

- Vi klarte å samle inn over 100 000 kroner under demensaksjonen høsten i fjor, da med fysiske bøsser. Håpet er at folk er minst like gavmilde under denne innsamlingen, forteller Una, selv om både hun og Lars Kristoffer har en følelse av at det dessverre kan bli vanskeligere å nå dette målet uten de fysiske bøssene.

Vær med å støtt en viktig sak

Russen håper mange stiller opp som bøssebærere, og at innbyggerne i begge kommunene er like støttende som de var under demensaksjonen.

Årets russekull lover samtidig at de skal gjennomføre ulike utfordringer underveis i innsamlingsaksjonen, som for eksempel isbading og tatovering ved nådde innsamlingsmål. Klarer de å nå 30 000 kr, har russepresidenten selv lovet å barbere hodet sitt. Listen er lang over diverse utfordringer.

- Vi skal finne på noe virkelig spektakulært om vi klarer å nå 100 000, smiler de.

Om du har lyst til å stille som bøssebærer, kan du melde deg på ved å sende «BØSSE 461081 fornavn og etternavn» til 2277. Påmeldingen er gratis, og du vil motta informasjon om hvordan du skal gå frem med innsamlingen på melding.

Du kan også allerede nå vippse din støtte til Surnadal videregående skole sin innsamling. Vippsnummeret til denne bøssen er 481081.

Følg Surnadalsrussen på facebook, og hold deg oppdatert på deres aktiviteter i løpet av semestret.

Powered by Labrador CMS