Karstein Mauset med sølvmedaljen rundt halsen
Karstein Mauset med sølvmedaljen rundt halsen

Karstein Mauset tok sølv i veteran-NM i skihopping

Publisert Sist oppdatert

To hopp på 37 og 36,5 meter i bakkestørrelse K50 endte med NM-sølv for Karstein Mauset. Mauset deltok i klassen Veteran menn 41-50 år, og representerte Rindal IL.

Konkurransen ble arrangert av Orkdal IL på Knyken skisenter.

- Jeg må være fornøyd med sølv, men samtidig vet jeg at jeg kan hoppe bedre. Jeg har hoppet rundt 45 meter tidligere, men har ikke fått trent godt nok den siste tiden på grunn av en ryggskade, sier Mauset.

Klassen ble vunnet av Odd Morten Haugerud som hoppet 40 meter. Han representerte Botne skiklubb. Det var bare to deltakere i klassen 41 - 50 år.

- Det var færre deltakere enn vanlig på grunn av veteran-VM som arrangeres i Planica i Slovenia neste helg, sier Mauset.

Karstein Mauset i Knyken skianlegg
Karstein Mauset i Knyken skianlegg

- Målet er NM-gull

47-åringen var aktiv skihopper frem til han var 14 år gammel. 32 år senere tok han opp igjen hobbyen, og begynte å trene ved Knyken skianlegg.

- Jeg er en fersk veteran, og har bare rundt 20 hopp før dagens NM-konkurranse, og dette er min aller første plastsesong. Jeg var ikke særlig høy i hatten på hoppkanten, og det dunket godt i hjelmen. Det blir noe helt annet å hoppe med startnummer, smiler Mauset.

Nå ser han fremover mot et nytt NM i vinter.

- Veteran-NM på snø arrangeres på Vinstra, og jeg har planer om å delta der. Jeg har store planer om å ta NM-gull før jeg legger hoppskia på hylla. Det har også vært veldig gøy å få delta i VM. Vi får se om helsa spiller på lag, sier han.

Mauset tror det er rundt 50 år siden Rindal IL har hatt en deltaker i NM i skihopp.

Fullstendig resultatliste vil bli publisert på nettsiden til Knyken skianlegg.