Surnadal/Sunndal D5

Surnadal/Sunndal kjempet seg til seier over Ålen

Publisert

For første gang siden 5. desember spilte 5. divisjonslaget til Surnadal/Sunndal kamp i Surnadal idrettshall lørdag ettermiddag.

Før lørdagens kamp mot Ålen hadde samarbeidslaget spilt seks kamper. Fire har endte med seier, og to med tap. Ålen hadde spilt hele 13 kamper, hvor 11 har endt med seier.

Hjemmelaget kom godt i gang med kampen, og ledet 5 - 1 seks minutter ut i omgangen. Lagets suverene toppscorer, Kine Bjørseth, stod bak fire av målene. Bjørseth fortsatte å sette sitt preg på omgangen, og laget ble tydelig svekket da hun unnet seg noen minutter hvile på benken. Surnadal/Sunndal gikk fra å lede 5 - 1 til å ligge under 5 - 7. Med Bjørseth tilbake på banen, tok hjemmelaget tilbake føringen i kampen. Til pause ledet vertene 13 - 12. Da stod nevnte Bjørseth med totalt åtte scoringer. I tillegg laget hun en straffe, og var nest sist på to utspill til kant som Beate Holten satte i mål.

Kristin Hilstad Garte, som vanligvis er målvakt, var en viktig spiller for Surnadal/Sunndal i andreomgangen

Etter pause var det en helt annen intensitet fra begge lag. Hjemmelaget laget endelig frikast i forsvar, noe som knapt skjedde før pause. Ikke minst meldte flere seg på i angrep. Bakspiller Kristin Hilstad Garte tok ansvar, og banket inn fire viktige mål. Bjørseth fortsatte til målshow, og endte til slutt opp med 14 scoringer.

Surnadal/Sunndal klarte å holde seiersvante jenter fra Ålen bak seg i målprotokollen, og vant til slutt fortjent 27 - 24.

Det gledet spillende trener Jorunn Kristine Torjul.

- Vi visste på forhånd at det ville bli en tøff kamp, men vi bestemte oss for å fokusere på oss selv og ha det artig på banen. Det klarte vi så absolutt. I pausen ble vi enig om å forsøke å spille opp hverandre mer enn vi hadde gjort så langt i kampen. Det ble til tider mye ansvar og fokus på Kine. Dette bedret seg etter pause, og flere bidro til at vi vant kampen, sier Torjul.

Allerede i morgen venter ny kamp mot Ålen på bortebane. Det blir trolig en langt tøffere kamp for Surnadal/Sunndal som kun stiller med ni spillere.

- Vi har spillere som jobber på helg, og flere mødre som må prioritere familien. Slik er det bare. Vi har et svært tett kampprogram de neste ukene, og må bare gjøre det beste ut av situasjonen. Vi får glede oss over 2 poeng i dag, og ta resten som det kommer, sier Torjul.

Etter sju spilte kamper ligger Surnadal/Sunndal på 7. plass på tabellen med 10 poeng. Flere av lagene på tabellen har spilt dobbelt så mange kamper som samarbeidslaget fra Nordmøre.