Håndball 3. divisjon:

Gro Anita Bolme, Maja Reitan og Anja Søyseth er viktige brikker på Rindal

Knepent tap i ellevill målfest

Det har vært en tøff etterjulsvinter med mager poengfangst for 3. divisjonslaget til Rindal. Før torsdagens hjemmekamp mot Strindheim 2 stod Rindal med fem strake tap.

Da Rindal møtte Strindheim på bortebane i september, ble det poengdeling etter at lagene spilte uavgjort 26 - 26. Strindheim 2 består utelukkende av jenter som spiller i TrønderEnergi Toppserien for jenter 20 år, og som bruker 3. divisjon for å få kamptrening. Strindheim 2 ligger på en foreløpig sisteplass i 20-årsserien, men gjør det langt bedre i 3. divisjon.

Rindal har slitt med å få spillet til å sitte etter jul, men torsdag kveld var det mye som tydet på at trenden er i ferd med å snu.

Gjestene startet i et forrykende tempo, og ledet 4 - 1 etter fire minutter. Rindal klamret seg fast, anført av Gro Anita Bolme og Anja Søyseth, som er på full fart tilbake etter koronasykdom.

For første gang på lenge så vi et hjemmelag som ga alt i alle spillets faser. Likevel var bortelaget klart best det første kvarteret av kampen, og Rindal hadde særlig problemer i forsvar. Målene haglet inn begge veier, og etter etter 16 spilte minutter ledet Strindheim 14 - 9. Rindal hadde en god avslutning på omgangen, og sørget for at avstanden var krympet til to mål etter halvspilt kamp.

Hanna Saksen og Malin Gåsvand Løset

Flere meldte seg på

Rindal kom på banen med ny glød etter hvilen, og fikk stresset de unge spillerne på Strindheim til å gjøre enkle feil. Et offensivt forsvar satte bakspillerne til gjestene ut av spill, og fremover leverte Rindal det ene fine angrepet etter det andre. Seks minutter ut i omgangen utlignet Ane Vasskog til 22 - 22, og like etter sørget Malin Gåsvand Løset for at hjemmelaget ledet for første gang i kampen. Strindheim slo tilbake, og ledet 32 - 29 når det gjensto ni minutter. De neste minuttene leverte Rindal storspill, og med fem minutter igjen av kampen utlignet Ane Vasskog til 33 - 33.

Strindheim gikk på ny opp i ledelsen, før Gro Anita Bolme banket inn sitt åttende mål og sørget for uavgjort 34 - 34 da drøye tre minutter gjensto. Strindheim scoret på nytt like etter, og ledet 35 - 34. De siste minuttene var hektiske for begge lag, og med 30 sekunder igjen av kampen hadde Rindal alle muligheter til å sørge for poengdeling. Hjemmelaget klarte ikke å utnytte muligheten, og kampen endte med ettmålsseier til Strindheim 2. De siste 30 sekundene av kampen kan du se lenger ned i denne saken.

Anja Søyseth og Gro Anita Bolme må ta mye ansvar for Rindal, og begge leverte en solid kamp mot Strindheim. Strekspiller Maja Reitan fortsetter å briljere, og har blitt en svært viktig spiller for Rindal i år. Det var i tillegg godt å se at Malin Gåsvand Løset, Ane Vasskog og Hanna Saksen meldte seg på. Mona Bolme Nonstad skal ha skryt for forsvarsspillet etter pause - hun bidro til at laget hevet seg betraktelig.

Maja Reitan må tåle mye juling på strek

Trener Anders Moe Sæter oppsummerte kampen slik:

- En svak start på kampen med 14 baklengsmål det første kvarteret ødela mye for oss. Vi jobber bra i dag, men dessverre holder det ikke helt inn. Det går på selvtilliten løs når vi ikke presterer over tid, og jeg innrømmer at det har vært tøft etter jul. Vi må jobbe med å få tro på det vi gjør. Det mest gledelige med kampen er at flere melder seg på, slik som Ane Vasskog og Hanna Saksen. Det er helt avgjørende for oss at flere bidrar, sier han.

Rindal fremstod som en langt bedre utgave av seg selv i kampen mot Strindheim, og skal ha gode muligheter til å ta poeng borte mot bunnlaget Ogndal/Steinkjer søndag kveld. Ogndal/Steinkjer tok sin første seier i årets sesong torsdag kveld, hjemme mot Ranheim. De ligger nederst på tabellen med 3 poeng etter 11 kamper. Rindal ligger nest sist med 8 poeng etter 14 kamper.

Ingen lag rykker ned til 4. divisjon på grunn av situasjonen rundt koronapandemien.