Norsk Vandrefestival

Børge Ousland
Børge Ousland

Eventyrlig besøk i Rindal

Mange interesserte publikummere hadde tatt turen til festivaltipipen ved Igltjønna søndag ettermiddag for å få med seg Børge Ousland sitt foredrag om sin ekspedisjon over Nordpolen.

Publisert Sist oppdatert

Børge Ousland er en folkekjær eventyrer som har gjennomført ekspedisjoner både i Arktis og i Antarktis. Motivasjonen hans til å gjennomføre disse reisene er en generell stor iboende turglede og et ønske om å fylle livet med naturopplevelser. Men turer i kalde strøk er ingen dans på roser.

- Under min første tur, på ski og med pulk over Grønnland, ble jeg både kald, sulten og sliten. Men jeg angrer ikke. Det ligger mye lærdom i de erfaringene jeg fikk derfra.

Mange interesserte hadde meldt seg på for å se og høre eventyreren sine beretninger
Mange interesserte hadde meldt seg på for å se og høre eventyreren sine beretninger

Ousland har vært på flere soloturer, blant annet på Grønnland og i Arktis. Soloturer mener han er viktige, da en må lære seg å stole på sine egne vurderinger og tørre å ha tro på seg selv.

- En mørk og vanskelig tur

Sammen med en likesinnet eventyrer og kamerat fra Sør- Afrika, Mike Horn, reiste de sammen over Nordpolen vinteren i 2019. Turen krevede mye forberedelser, spesialutstyr og viljestyrke.

- Det var en mørk og vanskelig tur, både fysisk og psykisk. Temperaturen var til tider helt ned i 40 minusgrader, og isen var tynn med mange råker å krysse. Det er under slike omstendigheter at en alltid må være bevisst og i tro mot målet sitt. Det er lov å gå i kjelleren, men ikke bli der for lenge.

Med foto fra turene ble foredraget en visuell opplevelse
Med foto fra turene ble foredraget en visuell opplevelse

Ousland er en levende og dyktig formidler av opplevelsene sine. Sammen med et rikt utvalg foto og videoer fra turene, fikk publikum en dramatisk, morsom og spennende reise til iskalde strøk denne varme, fine sommerettermiddagen.

Da foredraget var omme, kunne Roar Halten, styremedlem i Norsk Vandrefestival, overrekke gaver fra blant andre Rindal Røde Kors og CD-album med musikk av Karstein Mauset og Perikom (som like etter foredraget spilte live), som takk for at han tok turen til Rindal denne helgen.

Roar Halten fra styret var konferansier
Roar Halten fra styret var konferansier
Powered by Labrador CMS