Surnadal - Nardo

Poengdeling på Syltøran

Surnadal spilte mot Nardo på Syltøran stadion foran et entusiastisk hjemmepublikum lørdag ettermiddag 11. mai. På tross av regnvær var mange kommet for å se kampen. Surnadal stod med tre poeng på fem kamper før dagens kamp, mens Nardo hadde tolv poeng.

Slik artet kampen seg

Startoppstilling

Til tross for en laber poengfangst så langt i serien så var det Surnadalingene som likevel tok ledelsen etter ca. 13 minutter - og det på spektakulært vis. Surnadal fikk corner og Sander Smevoll plasserte ballen i bakre hjørne. En fin og viktig scoring for Surnadal. Spillet bølget frem og tilbake med sjanser til begge lag, men surnadalingene viste at de ville noe i denne kampen og hadde mange fine sjanser til å pynte på resultatet.

Dog sørget Sondre Stokke for at Nardo kunne notere seg for mål i andre enden av banen i det trettiåttende minutt, og lagene kunne gå til pause på stillingen 1-1.

Andre omgang ble satt i gang og Surnadal sin angrepsspiller Sondre Smevoll smalt ballen i stanga etter et kjempeflott angrep for Surnadal i det 63 minutt. I denne perioden dominerte surnadalingene og raidet opp flere fine angrep. Surnadal hadde nok et stangskudd i det 73 minutt, men like etter hadde Nardo også ett. Nå ble det spilt fin angrepsfotball fra Surnadal sin side. Inn i mellom hadde Torstein Snekvik flere fine redninger og han satte også i gang flere fine kontringer. Begge lag hadde så store sjanser, Surnadal i det 83 og Nardo i det 84 minutt.

I sluttminuttene hadde Torstein Snekvik to-tre fine redninger, noe som gjorde at kampen ebbet ut på stillingen 1-1.

Kampens dommer var Håkon Rinaldo fra Trond IL, som gjorde sine saker bra. Med seg hadde han assistentdommerne Henrik Vik Duun fra Gimse IL og Arnt Ivar Dale fra Elnesvågen og omegn IL.

Dommer Håkon Rinaldo måtte gi gult kort til Nardos Mathias Kosberg Holm, Marius Sandvik og Jørgen Solli, mens Surnadals Tore Næss også måtte se det gule.

Kampvurdering

I denne kampen var det Surnadal som ville mest, kjempet om hver ball og spilte publikumsvennlig fotball. I angrepet skapte de mange fine sjanser og raidet opp både på venstre og høyre kant. Sett under ett hadde det ikke vært ufortjent at Surnadal hadde vunnet denne kampen. Spiller de slik i fortsettelsen blir de slett ingen kasteball. Torstein Snekvik var sikker som sisteskanse, men hadde ingen muligheter på å redde Nardos mål. Surnadal hadde Sander Smevoll og Vegars Gjul i angrepet som også gjorde en god kamp. I forsvar spilte Tore Bæverfjord og Andreas Dalsegg Sæter en god kamp. Ellers må man gi ros til at Surnadals spillere fremsto som et godt sammensveiset lag, som spilte for hverandre. Dette var utvilsomt noe å bygge videre på.