Vegard Gjul og resten på Surnadal leverte festfotball mot Midsund

Ti ulike spillere på scoringslista da Surnadal knuste Midsund 14 - 0

Det ble kattens lek med musen på Syltøran stadion lørdag ettermiddag. Surnadal var totalt overlegne, og kjørte etter hvert over gjestene fra Midsund.

Før kampen hadde Midsund seks poeng etter seks spilte kamper - tre poeng mindre enn Surnadal. I forrige serierunde vant Midsund hele 6 - 0 over KFK/CFK. Mange forventet derfor et jevnt 4.divisjonsoppgjør på Syltøran, men slik skulle det ikke bli.

Det tok riktignok 26 minutter før Surnadal gikk opp i ledelelsen, og det var en uheldig spiller på Midsund som satte ballen i eget mål. Surnadal dominerte likevel fra første spark på ballen, og hadde flere store sjanser den første halvtimen. I det 32. spilleminutt økte Sindre Hyldbakk Kvande til 2 - 0, og flere mål ble det ikke før pause.

Arnstein Aasbø i tøff duell

Festfotball

Hva trener Webjørn Holten snakket om i pausen er uvisst, men det Surnadal leverte etter pause var på godt norsk "outstanding".

Omgangen var bare ett minutt gammel da Vegard Gjul satte ballen i mål. De neste sju minuttene scoret Surnadal tre ganger med scoringer av Sondre Næss Bolme, Lars Mogstad og Tore Bæverfjord.

I det 59. spilleminutt fulgte Arnstein Aasbø opp med scoring, før Andreas Dalsegg Sæter økte til 8 - 0.

Og det ville ingen ende ta.

I det 71. spilleminutt tegnet Sander Smevoll seg på scoringslista, og deretter Viljar Fiske Kvande. 10 - 0 og ti ulike spillere på scoringslista - ni surnadalinger og et selvmål.

Ti minutter før slutt ble Kevin Brusethaug stoppet på ulovlig vis, og Andreas Dalsegg Sæter satte straffesparket sikkert i mål.

Sander Smevoll avsluttet kampen med å score tre mål på tre minutter, og Surnadal kunne dermed juble for tre poeng og utrolig 14 plussmål.

- Aldri opplevd maken

Trener Webjørn Holten kan ikke huske at han har opplevd maken til storseier.

- Jeg kan ikke huske å ha opplevd en større seier som trener. I dag var det virkelig gøy, sier Holten.

Han mener laget la grunnlaget den første halvtimen av kampen.

- Vi løp rundt spillerne på Midsund og sørget for at de gikk tom for krefter. De ga oss ikke særlig motstand i dag, men vi skal ikke glemme at dette laget vant 5 - 0 mot KFK/CFK i forrige serierunde. Vi viser at vi er i meget god form, og at vi har et lag som består av mange gode spillere med ulik spisskompetanse, sier Holten.

Nå gjelder det å omstille seg før neste helgs bortekamp mot Sunndal.

- Det vet vi blir knalltøft, og det handler første og fremst om å klare å omstille seg. Men med dette laget har jeg alltid tro på seier, smiler Holten.

Holten benyttet samtlige sju innbyttere i kampen.

Målscorere for Surnadal: Vegard Gjul, Sondre Næss Bolme, Tore Bæverfjord, Viljar Fiske Kvande, Andreas Dalsegg Sæter, Arnstein Aasbø, Sindre Hyldbakk Kvande, Lars Mogstad og Sander Smevoll.

Surnadal klatret med dette til 2. plass på tabellen med 12 poeng etter seks kamper. Tomrefjord leder avdelingen med sine 16 poeng.

Kampfakta Surnadal - Midsund 14 - 0 ( 2 - 0 )