Jubel for Rindal IL J14

Et jublende jentelag i fotball med en stor pokal.
Jublende jenter etter finalen i Bergstadcupen. Fra venstre bak: Elise, Linnea, Tiril, Mari, Hedda, Mayla, Ida, Anna og Lilja. Fra venstre foran: Ingrid, Klara, Maja og Oda. Fremst: Anne med pokalen.

Feiret seieren i Bergstadcupen

Publisert Sist oppdatert

Tidlig denne uka fikk Trollheimsporten et tips om at Rindal IL J14 hadde vunnet sin gruppe i Bergstadcupen i helga. Torsdag kveld ble vi invitert innom da jentene var samla hjemme hos lagleder Kristin Merethe til en velfortjent seiersfest etter trening.

Det er like mange 13-åringer som 14- åringer på laget. Jentene forteller at det er første året alle spiller på samme lag, og det er første året de spiller 11'er. Alle har spilt fotball siden de var små, og mange av dem spiller håndball også.

Slapp inn bare ett mål

Det har gått veldig bra i 14-årsserien så langt. I vårsesongen endte de midt på tabellen med 16 poeng på 10 kamper. De forteller at de har vørt best på hjemmebane. Det ble noen tap i starten av sesongen, men det gikk veldig bra i de siste kampene før ferien. De har nylig fått kampoppsettet for høstsesongen. Da skal de møte noen av de samme laga, og noen nye lag.

Sist helg var det altså Bergstadcup, der jentene møtte fem andre lag i 9'er fotball. Det ble fem seire og en uavgjort, finalen medregnet. De scoret 14 mål og slapp inn bare ett på hele cupen. De vant finalen, og fikk en stor pokal med hjem. Pokalen sto selvsagt midt på bordet under seiersfesten. De vet ikke helt hva de skal gjøre med den enda, men den blir kanskje en "vandrepokal".

11 jenter som sitter rundt et dekket bord.
Anne, Ida, Maja, Linnea, Mari, Mayla, Elise, Mona, Klara, Tiril og Oda samlet til seiersfest etter torsdagens trening, med den store pokalen midt på bordet.

Sosialt og gøttj

Bergstadcup er ikke bare fotball. Cupen varte i tre dager, fra fredag til søndag. Det var et bra opplegg, og det var mye å finne på utenom kampene også, forteller jentene. De tilhører den aldersgruppa som gikk glipp av et par år med slike arrangementer på grunn av korona-pandemien, så dette er andre året de har fått mulighet til å delta på cup. Nå er det Småtrolluka som står for tur.

Laglederen og trenerne sier at dette er en treningsvillig og gau gjeng. De er flinke til å møte opp på trening, og de er sosiale og har det bra i lag både på og utenfor banen. Og kanskje er det nettopp derfor de spiller så bra sammen. Til finalen i Bergstadcupen dukket alle jentene opp med helt lik frisyre. Det tok litt tid å flette håret til alle sammen, forteller de.

Alle fornøyde med innsatsen

I Bergstadcupen deltok også J11, J12 og G13 fra Rindal IL, og de hadde all grunn til å være fornøyd med innsatsen, de også.

Et guttefotballlag oppstilt.
G13 kom til semifinalen i B-sluttspillet i Bergstadcupen.
Et jentefotballlag, oppstilt, der noen av dem løfter opp keeperen i midten.
J12 vant halvparten av kampene sine i Bergstadcupen, opplyses det på Rindal IL Fotball sin facebookside.
Et jentefotballlag. Oppstilt og jublende.
J11 vant alle kampene sine i Bergstadcupen, opplyses det på Rindal IL Fotball sin Facebookside.
Powered by Labrador CMS