Kunstutstilling på Dalalåven Atelier:

Et maleri av kvinner som sitter på en brygge i undertøy og drikker vin
Lingerie and wine pairing

Sør-afrikansk kunstner til lille Rindal

Publisert Sist oppdatert

Jeg har gledet meg så utrolig lenge til å kunne fortelle dette!

Annonse:

Det blir åpning med rød løpet lørdag 1. juli kl 13.00.Utstillinga har åpent kl 11-17 hver dag under Kulturvøkku.Med unntak av lørdag 8. juli da det blir 10-16 grunnet TorgdagenSiste åpningsdag blir søndag 9. juli.

Takket være god støtte fra 150-årsjubilanten Rindal Sparebank har jeg fått muligheten til å invitere en kunstner helt fra Sør Afrika som årets gjestekunstner under den tradisjonelle Sommerutstillinga hos meg på Dalalåven Atelier under Kulturvøkku her i Rindal.

En kvinne i rød kjole og en kvinne i sorte klær holder opp et maleri sammen
Inga Dalsegg og Kristin Langli

Jeg må bare innrømme at jeg synes dette er urolig kult!

Fantastiske Ronald West fra Cape Town skal altså nå ha sin FØRSTE utstilling i Europa, litt spesielt - og veldig gøy - at det er i lille Rindal!

West er - som meg - kunstner på heltid og har hatt mange utsolgte kunstutstillinger rundt omkring i Sør Afrika. Han har blant annet deltatt på de to største kunstfestivalene i landet, hvor det er over 100 000 besøkende daglig i over en uke.

Et maleri av en kvinne som leser en bok foran et vann hvor hun drikker vin og hører på musikk ved siden av en sort katt.
Maleriet "Inga" har West malet til henne

Ronald får så mange bestillinger at han har sluttet å ha kunstutstillinger, i stedet jobber han nå kun på oppdrag - så denne kunstutstillingen i Rindal er virkelig unik!

Han blir selv til stede hele uka, alt grunnet støtte fra Rindal Sparebank sitt 150-års jubileum.

Jeg falt pladask første gangen jeg så et av hans maleri, og har fulgt kunsten hans gjennom sosiale media lenge. Men jeg trodde aldri jeg skulle oppleve å se noen av bildene hans «live» eller at jeg skulle få stille ut sammen med han!
Så jeg gleder meg enormt til å stille ut kunsten min sammen med Ronald sine fargerike og stemningsfulle maleri.

Som kunstnere har vi har forskjellig stil og uttrykk, samtidig som mennesker, katter og farger er et gjennomgående tema i kunsten til oss begge.

Det er alltid mennesker i Ronald sine bilder og landskapene minner om Italia eller Frankrike. Han vokste selv opp i Stellenbosch som er en gammel by i Sør Afrikansk målestokk, den minner om en liten del av Frankrike eller Italia, med eiketrær og fortauskafeer der folk danset.
West har aldri vært i Europa tidligere, men han er fascinert av kulturhistorien og landskapet i Italia, så derfor er det mange referanser dit i kunsten hans.Man merker også raskt at Ronald er fascinert av kvinner og katter. Han har aldri hatt katt selv - da han var allergisk som barn - men han elsker katters personlighet. Selvstendigheten og uavhengigheten til katter- det at de gjør som de vil - er det som fascinerer ham.
Ronald sier at kvinnene i maleriene hans er som katter; de er sterke, selvstendige, og gjør akkurat det de vil, når de vil.

Et blått maleri av en kvinne som står ved en fjord under stjernehimmelen og maler
Dette maleriet er det nyeste og er inspirert av et bilde West har sett av de norske fjordene.

Ronald bruker humor, kroppsspråk og settinger som får deg til å smile når du ser på bildene hans.

Den maleriske prosessen til Ronald går direkte fra ide til å skissere etter hukommelsen rett på lerretet før han så begynner å male med oljemaling.
Til sommerutstillingen på Dalalåven har han med seg både oljemaleri, håndsignerte trykk på lerret og lerretstrykk som han har bearbeidet og malt videre på slik at de også blir unike.
Ronald er bosatt i Cape Town, Sør-Afrika, og han gleder seg til å besøke Norge for første gang med sin kunstutstilling på Dalalåven Atelier i Rindal under Kulturvøkku sommeren 2023. De som følger meg på Facebook har kanskje fått med seg at det ALLEREDE har kommet referanser til norsk natur i hans aller nyeste maleri!
Ta gjerne en titt på kunsten hans på Facebook; The Ronald West Gallery

Jeg ble utrolig glad da Ronald takket ja til å komme hit, og jeg gleder meg noe ENORMT til å stille ut sammen med han. Jeg kan garantere at dette blir en fargerik utstilling med bilder i alle størrelser og anbefaler virkelig å sette av tid til å stikke innom denne uka for en unik opplevelse.

Plakat til sommerutstillingen
Powered by Labrador CMS