Alle turer er bra og bør premieres, sier fysioterapeut i Surnadal kommune, Conny Hübner.

Stikk Bort en tur!

Publisert

I 2019 startet fysioterapeut i Surnadal kommune, Conny Hübner, opp tilbudet Stikk-bort, inspirert av turkassetrimmen Stikk-Ut. Av naturlige årsaker har tilbudet ligget brakk under pandemien, men nå er Hübner og de spreke brukerne i full gjenge igjen. Men det er plass til flere navn i bøkene som ligger i postkassene!

– I Norge er jo denne postkassen med trimbok så velkjent, så det var veldig gjenkjennbart for brukerne. For meg som utlending var dette et merkelig fenomen. En tidligere pasient snekret postkassene og forskjellige folk var med og malte dem. Derfra gikk det omtrent av seg selv, smiler Hübner.

– Tilbudet gikk egentlig i dvale under koronaen, men nå er vi i gang igjen. Og så må vi få fram at tilbudet ikke bare gjelder brukere på Sykeheimen eller Dagsenteret. Vi har invitert både Skei og Bårdshaugen barnehage til å ta seg en tur til postkassene også, så her kan alle generasjoner gjøre noe sammen, fortsetter Conny.

Selfie! Treningsøkter teller som kjent ikke uten tilstrekkelig dokumentasjon.

Hun forteller at turene tilpasses brukerne. Mange av beboerne på sykehjemmet benytter seg for eksempel av postene innendørs, mens brukere på Dagsenteret like gjerne kan legge turen utendørs, med varierende lengde.

– I 2019 gikk premien til den som gikk flest turer, men i år blir det loddtrekning. Alle turer er bra og bør premieres. Om du går én eller hundre spiller ingen rolle, sier Hübner entusiastisk.

Trollheimsporten slår følge med Hübner bort til Dagsenteret, hvor Sissel Krangnes var klar med tirsdagens kvinnesterke trimgruppe. Oddmund Holtan tok imidlertid utfordring på strak arm da han ble gjort oppmerksom på representasjonsforholdene.

Tirsdagsgjengen oppe ved den ene trimposten. Fra venstre: Gudbjørg Grimsmo, Brit Grenstadbakk, Jorunn Ness, Karen Aarnes, Gullborg Kvande, Ingrid Ørsal Todalshaug, Oddmund Holtan og Sissel Krangnes.

– I dag går vi «Litjronjt», forteller Brit Grenstadbakk om runden som tar oss med opp på baksiden av sjukeheimen til en av postkassene, gjennom Dagsenteret, ned trappa og ut til en annen postkasse. Navnene blir skrevet ned i bok på begge steder.

– Når man har blitt 98 år så slipper man vel å skrive, sier dagens eldste deltaker, Gudbjørg Grimsmo, med glimt i øyet.

På nedsiden av Dagsenteret møter vi Conny igjen. – Dere er fantastiske, skryter hun av rågjengerne fra Dagsenteret.

Conny passer på å dele ut masse skryt til de spreke, unge damene som gjennomførte tirsdagstrimmen.

For den engasjerte fysioterapeuten Conny gjenstår nå en frierferd til lokale bedrifter, som hun håper blir med og sponser premie.

Her er informasjon angående Stikk Bort 2022:

Powered by Labrador CMS